oskmar

Alla inlägg den 26 juli 2021

Av Elsa Mårtenzon - 26 juli 2021 17:32

 

Så här ser måndagkvällen ut hos mig...

 

  Och över alltihopa lyser moder sool...

 

En dag med högsommarvärme!

Jag har för mesta hållit mig i skuggan utom när jag varit ute på mina promenader.

På förmiddan rörde inte sjön alls på sig, men vinden gav oss lite fläktande på eftermiddan vilket var skönt.

Just nu är det 26 grader varmt i skuggan, sjön har börjat röra sig igen, men bara försiktigt. Nyss var där ingen rörelse över huvud taget.

På himlen finns det lite lätta skyar, när jag var ut för en stund sedan såg jag att det fallit några regndroppar på stenen framför bron, men det var inte många.

Nu har jag allt gräs "uppbränt" av torkan, gräset är alldeles brunt och det frasar i det när jag går på det. Det behövs inget gräsklippande när det ser ut så här. 

Under förmiddan kände jag en svag lukt av brandrök ute, jag hoppas folk är försiktiga nu så det inte blir skogsbränder i den här torkan och värmen.

Jag hörde på nyheterna nyss att det pågår en skogsbrand osäker var, i Västernorrland var det i alla fall.

 

I dag kom det besökare sjövägen, det var Malin, LG och Freja, samt familjen som ska ta över Wallinsgården när alla detaljer är klara och alla papper påskrivna. Det såg de fram emot och sa att jag var välkommen att hälsa även när de var ägare till stället.

Även det här gänget hade med sig lunch och fika, jag fick bara bjuda på kaffet.

Men det var så varmt att de bar utemöblerna till huset i skuggan för att kunna fika ute.

 

Sedan de åkt bar jag solstolen bakom en buske där det var skugga och njöt och tänkte: "Herre jösses va bra man har det!"

Jag behöver inte lägga två stickor i kors ens när värmen är övermäktig för mig. Jag behöver bara fixa något att äta så jag klarar dagen, för övrigt har jag läst, promenerat i sakta mak, löst korsord och njutit av tystnaden och lugnet i värmen.

Annat var det förut när man skulle vara med i slåttern i sån här värme, men det är många år sedan nu, det var när mamma och pappa hade djur och var bönder.

På den tiden fanns ingen semester för dem som var i det läget.

Jag undrar om de som har den "fördelen" nu som kallas semester, om de tänker tanken nån gång hur det gick till när vi fick det lagstadgat.

Jag vet det klart och tydligt och jag vet också vilka som i många år i Sveriges riksdag röstade emot förslag om semester.

Men småbönder på landsbygden fick inte känna av semester nån gång, de som hade djur och behövde se till att det fanns något att äta för dem när vintern kom, de fick allt jobba på under hela sommaren också.

 

Dagens namn är: Jesper och Jasmine, grattis till er som heter så!

 

Ha en fin fortsättning på måndagens kväll och njut av sommaren! Vi ses och hej då!

 

Presentation

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards