oskmar

Alla inlägg den 18 juni 2022

Av Elsa Mårtenzon - 18 juni 2022 17:47

 

Nä, jag struntar i att visa en regnbild...  

 

Det har varit en hel del regn under natten och under dagen.

Mitt på dagen några timmar var det uppehåll och molnen skingrades en del, så riktigt uselt har det inte varit vad jag kan förstå på marknaden i Hoting.

Men nog är det betydligt roligare om det är solsken och varmt när det är marknad.

Just nu är det regn här och himlen är helgrå. Det blåser friska vindar från nordväst. Det är endast 7 grader varmt, tur man har tak över huvudet och får vara inne.

 

Jag har hållit mig inomhus hela dagen och har bland annat bakat rån och kan konstatera att jag behöver köpa ett nytt rånjärn, det har varit en för långsam gräddning i dag. Teflonytan är utsliten så det är bara att slänga. Och det ville inte bli riktigt varmt heller.

Det jag har fick jag i födelsedagspresent av Gunnel för många år sedan, det har nu gjort sitt.

 

Men fy vad det vräker ner och regnar, jag vill absolut inte gå ut nu. Den här kvällen ger mig ingen anledning att stå i fönstret och njuta av utsikten.

 

Ur "3000 otroliga fakta om Sverige":

 

"Den 23 oktober 1867 fick Aftonbladet en motta en check på 20 000 kronor med posten. 

Det var en mycket stor summa på den tiden. Pengarna kom från den världsberömde svenske uppfinnaren John Ericsson i Amerika. Han hade läst om den hungersnöd som drabbat Sverige, framför allt  Norrland, och pengarna han skickade skulle användas till mat  för de svältande."

Slut citat

 

En man med sina rötter i Sverige och med ett stort hjärta för sina forna landsmän. Det var säkert en välkommen gåva och behövdes mer än väl under de svåra missväxtåren som drabbade många svenskar. Det var de åren som kallades: Satansåren.

Det har inte alltid varit en dans på rosor i vårt land heller, innan landet kom på grön kvist var det mycket svält och elände, med en mycket fattig befolkning som till och med bodde i jordkulor, en bostad som de grävt sig in i marken med tre väggar som bestod av jord. Ja, det är svårt att föreställa sig hur de kunde klara sig.

Idag är det helt andra svårigheter, som köerna på Arlanda. Det är lite svårt att hålla sig från att le.

 

Dagens namn är: Björn och Bjarne, grattis till er!

 

Ha en fin lördagkväll, vi ses!

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards