oskmar

Alla inlägg den 19 juni 2022

Av Elsa Mårtenzon - 19 juni 2022 17:06

 

Men kolla! Vilken förändring på ett litet nafs!

  

Under natten regnade det en hel del, det både hörde jag och såg på vattenpölarna i morse.

Under dagen har det varit lugnare med regnet, förutom i morse när det skvalade på ganska bra. Blåst har det gjort både under natten och i dag.

Just nu är himlen blå/svart, så när som på nån liten fläck där jag anar att det finns en sol bakom molnen. Termometern visar på 14 grader varmt, igårkväll när klockan var tolv var det endast 6 grader varmt.

 

Det blir nog bättre och bättre dag för dag...

 

Ja, men hellre tar jag det här vädret i stället för det som de har i södra Europa nu, mellan 35-40 grader varmt eller mer, det är inte så skönt. I norra Italien har det inte regnat på tre månader sa´s det på nyheterna i morse. Man kan tänka sig hur det ser ut där då men den värme som de har. Hur vi än vrider och vänder på allt, så har vi det bäst här.

Här är det grönare än grönast och det växer så det nästan hörs, det knakar i marken när gräset sträcker sig upp och upp.

  

 

Någonstans uppe bland den här röran försöker kvällssolen tränga sig fram.

  Välkommen fram du klara sol!

 

 

Ur "3000 otroliga fakta om Sverige": 

"Sveriges äldsta timmerhus är ett kyrkhäbre som står vid Älvdalens kyrka i Dalarna. Timret i huset är daterat till 1285."

Slut citat

 

Men va fasen, jag bor i ett timmerhus där timret är daterat till 1817, inristat med kniv, betydligt senare datering, men det tycker jag inte är så dåligt heller. Visserligen är timret inte synligt i dag, det har hunnit få två nya ytbeklädnader sedan byggåret 1817.

Samt står det ett hus till på gården, mitt gårdsmuseum, ett timmerhus uppsatt på 1700-talet, men som har bytt yttersida två gånger också.

  

Jag har hållit mig inomhus hela dagen i dag också, på grund av vädret.

Jag har gjort femtioelva olika saker, osynliga för andra men nödvändiga för mig. Jag behöver inte vara inne och göra detta om det blir bättre väder och det är bra.

 

Nu har det blivit stor förändring på vädret, det är helt plötsligt mycket som är blått därovan och kvällssolen får nog visa sig framöver kvällen vad jag kan se. Och sjön är nästan helt stilla, vinden kommer från sydost.

Plötsligt så händer det!

  

 Dagens namn är: Germund och Görel, grattis till er!

 

Ha en fin fortsättning på söndagkvällen, vi ses!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards