oskmar

Alla inlägg den 14 juli 2022

Av Elsa Mårtenzon - 14 juli 2022 17:39

 

Äh, jag låtsas att det är så här himlen ser ut! 

Men det är långt därifrån, den är helgrå...

            

 En dag med regn från morron till kväll och även under natten. Under dagen har det småregnat oupphörligt utan uppehåll vad jag kunnat se, jag har så gärna varit inomhus.

Just nu är det 11 grader varmt och där i närheten har det varit hela dagen. Vinden har kommit från norr, inte mysigt väder.

 

Jag har haft min sedvanliga städdag som alltid infaller på torsdag om inget annat kommer i vägen. Det är bra med rutiner, då slarvar man inte undan och skyller på annat, som att jag tar det i morron.

Mitt i städningen kom Ingrid och Nils Gunnar och det blev en fikapaus, inte för mig för det hade jag redan gjort bort. 

Det är bra att de kommer rätt så ofta, annars glömmer vi väl bort hur vi såg ut förra gången vi träffades och tycker, men Gud så gammal hon blivit.

  

Nu ikväll har Laila varit här nån timme så jag har behållit rösten idag. Om jag inte haft besök på några dagar blir jag hes av allt jag passar på att prata när det kommer nån.

 

Man blir förskräckt över allt otäckt som händer ute i världen nu, i alla jordens hörn.

I morse på nyheterna berättades om valet i Brasilien, där han som utmanar  den nu sittande presidenten Bolsonaro, måste bära skyddsväst när han är ute och valtalar. En av hans medarbetare i valkampanjen har blivt ihjälskjuten.

Vi får verkligen hoppas att det inte ska nå såna hemskheter i det svenska valet, det är fullt tillräckligt det som hörs och ses kastas fram i talen, det ena värre än det andra.

Det är två som verkligen sticker ut med sina argument, till exempel hon som beskyllde förre statsministern för massmord. Det var väl ändå bland det grövsta, hur än gärna de vill vinna så tycker jag att man får hålla igen sina på argument och hålla sig till sanningen, jag skulle aldrig rösta på en som vräker ur sig dylikt.

Den partiledaren är heller inte så noga med sannigen, det som förvånar är att inte "utfrågaren" plockar fram sanningen mitt framför näsan på vederbörande. Förra valet drog hon till med 500 äldreboenden som blivit nedlagda och det var i själva verket 50 boenden som var sanningen.

 

Jag har inte fått höra nyheter på hela dagen för min köksradio pajade i går, inte alls på grund av åskväder, det hände före åskvädret. Det har varit tyst som i graven ända fram till klockan tre på eftermiddan.

Men nu har jag tagit fram den som jag bara använder under julen för att spela jullåtar på, CD skivor och band. 

 

Dagens namn är: Folke, grattis till alla med det namnet!

 

Ha en fin torsdagkväll i regnvädret, det blir inte bättre om vi deppar över det. Vi ses och hej då!

 

 

Presentation

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards