oskmar

Direktlänk till inlägg 16 juni 2023

Juni 2023 06 16 Jättevarmt

Av Elsa Mårtenzon - 16 juni 2023 16:43

 

 


Gyllne morgon, gyllne morgon          

 

Det har varit för varmt för att vara ute i dag, åtminstone för mig. Jag har gjort flera tappra försök, men när det inte känns skönt då går jag in.

Jag har inte kollat termometern, men omkring 25-26, eller mer skulle jag tro.

För det mesta har sjön legat helt blank också och det gör inte vädret svalare.

Men blir du aldrig nöjd kanske du tänker, jodå, men jag tycker att det är lämpligast med 20 grader och solsken.

  

Nu börjar gården se allt annat än grön ut, gräset torkar bort på större och större ytor nu. Till och med maskrosorna tar stryk nu och lägger sig på marken vissnade.

Man får vara glad om det inte börjar brinna i närheten nu, eller överallt så klart, nu hoppas jag verkligen att alla är försiktiga med elden, att skogsmaskiner väntar tills det regnar innan de kör i skogarna.

Just nu är det 24,6 grader varmt i skuggan och en liten svag krusning på sjöns yta. Som verkar komma från söder, den är så svag så den är knappt synlig för blotta ögat.

 

En äkta bondsyren, som doftar mycket godare än den ungerska syrenen, tycker jag.

    

I gårkväll kom Ann Cathrine och Jan Peter med en födelsedagspresent, eftersom jag igår staplade ytterligare ett år till de redan tidigare, det har hunnit bli en hel del vid det här laget. 

Men så har jag många minnen att se tillbaka på också, riktigt alla är inte så angenäma, men i ett långt liv hinner man samla på sig en hel del.

Men de allra flesta ser jag gärna tillbaka på, de övriga har jag lagt till handlingarna och där få de ligga utan att vidröras.

  

Presenten i gårkväll var både från Malin, Michael, Jan Peter och Ann Cathrine, det var mycket och kommer räcka ett bra tag. Så bra, tusen tack!

    

Dagens namn är: Axel och Axelina, grattis till er!

 

Ha en riktigt fin fredagkväll i sommarvärmen och på återseende!

 

Hej då för denna gång!

  

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 24 juni 17:14

  Ikväll kommer jag bara lägga in bilder från igårkväll, för de var färggranna. Tagna mellan halv tolv och tolv.    En dag med lite blandat väder, det började ganska bra från morron, men sedan mest moln och blåst. Ingen sommarvärme här i al...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 23 juni 16:48

    Jämngrå himmel i morse!        I dag har jag inte sett ens skymten av solen, den har inte haft chansen för alla moln. Vinden har hållit sig ganska stillsam i dag och det har varit omkring 15-16 grader varmt. Det har småstrilat eller duggr...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 22 juni 17:37

  Klockan två under natten som var och det var så vackert!      Bra väder idag och det har blivit varmare. Det har varit moln men även solsken och inget regn. Just nu är det 19 grader varmt och vinden kommer från syd och det känns ju att de...

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 21 juni 20:10

  Solblänk på sjön tidigt i morse!      Äntligen fick jag göra kväll, men jag rår helt och hållet för det alldeles själv, det är ingen som har jagat mig. Halv åtta hällde jag bort sista diskvattnet och då fick det vara bra för i dag! Jag ...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 20 juni 17:03

  För ögonblicket försöker solen komma fram, hur länge räcker det?    Nu är jag urless på regnet, det skvätter på heeela tiden, med några minuters uppehåll. Jag är övertygad om att jorden har fått det som den behöver nu på ett bra tag. Ju...

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
29 30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards