oskmar

Alla inlägg den 28 september 2021

Av Elsa Mårtenzon - 28 september 2021 18:28

 

Så här såg det ut när jag kom hem i kväll, lite blåst med moln på himlen...

 

 

Det har varit tämligen grå himmel även i dag, men rätt så varmt för årstiden, vi är ju faktiskt bara några dagar från oktober nu och riktig höst.

Just nu är det 10 grader varmt när klockan är nära 19.00, det är skymning och tätt med moln där ovan. Vinden kommer från sydost och är måttlig.

 

Jag och Malin har varit till Strömsund i dag och jag kom hem klockan fem i kväll.

Att få en heldag med Malin är för mig ett riktigt plus, det mår jag riktigt bra av.

Vi har handlat och fikat, jag har till exempel köpt nya blommor i fönstren igen.

Jag har inte samma tur med mina blommor som jag haft för de dör på löpande band, antagligen är jag för frikostig med vatten.

Den här gången var inte Tim och Freja med, för nu är det ju skoltime för dem. Förra gången var de med och då var det en sån fin dag med värme och sol så vi satt ute i solen och åt mjukglass. I dag var det inte sånt väder, men inte så tokigt för det har ju varit rätt så varmt.

Det var så vackert efter vägen med alla höstfärgerna och i bergen uppblandat med mörkt grön barrskog, det är helt enkelt obeskrivbart.

 

När jag kom till Dorotea ikväll hade jag tur och fick kantareller av Tim, som han plockat, både gula och trattkantareller.

Hans farmor Kerstin kom med nyskördade morötter från sitt grönsaksland och av henne fick jag också kantareller, både frysta och torkade.

Tim gick också ner och hämtade ur frysen en burk hjortron, hela styckfrysta som han plockat, som jag fick av honom. Snälla Tim!

Freja ville att jag skulle följa henne in på sitt rum som hon ville visa mig, nu när hon gjort klart där och fått så fint.

 

Nu har jag sett på nyheterna om det fruktansvärda som hände i tidigt i morse i Göteborg, många skadade, både lindrigt och allvarligt skadade.

Fy för att bo på såna ställen! Polisen gör i nuläget vissa kopplingar till någon som vittnat i den här stora rättegången med så många inblandade. De röjer inte så mycket ännu, men det kommer nog fram så småningom.

Det var en rejäl blandning i den laddningen, helt hänsynslösa skurkar bakom det hela, det är ett som är säkert.

 

Dagens namn är: Lennart och Leonard, grattis till er som heter så!

 

Ha en fortsatt fin tisdagkväll och ha det så bra, vi ses!

 


Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards