oskmar

Alla inlägg den 24 september 2021

Av Elsa Mårtenzon - 24 september 2021 17:44

 

Bagarstugan omgärdad av höstfärger...

 

 

Efter en natt där regnet bara vräkte ner så har det varit lugnare i dag, det har inte regnat.

Men det har varit lika grått på himlen som flera dagar innan, nu kan det gott få ljusna lite på himlavalvet, eller har det helt fastnat nu?

Just nu är det 6 grader varmt och vinden har vänt till sydost och är svag, något bättre således.

 

Jag har inte varit ut alls i dag, har inte haft tid. Men borde varit ut på en långpromenad egentligen, det längsta jag varit är ut på bron, tyvärr.

 

Ingrid och Nils Gunnar har varit hit i dag. Ingrid kom med sina mattrasor hon ska som tur är väva slut på mattvarpen i min vävstol. Det skulle inte vara dumt att få montera ner den nu, efter flera år. Den tar onödigt mycket plats och står bara år ut och år in till ingen nytta.

Och jag behöver inga flera trasmattor att snubbla i, har slutat använda dem för flera år sedan. Det finns ju andra mattor som inte är "snubbelbara".

 

På söndag är det val i Tyskland, det är väldigt jämt mellan de två största partierna så det blir spännande att se vem som vinner.

Tyskland har ju stor betydelse för Sverige genom affärsförbindelser så det kan ha en viss betydelse vem vinnaren blir. Men det får vi se och höra på söndagkväll eller måndagmorron.

Det blev skifte i Norge och det kan det bli i Tyskland också.

 

Apropå Tyskland, det här är första sommaren som Dieter inte varit hit och hälsat på efter att vi blev bekant med dem och nu hörde jag att han har farit hem till Tyskland i veckan. Så nu är det tomt på tyskar i Nybäcken för den här sommaren också.

Nu är det väl bara en boende kvar vad jag kan förstå, de som kommer från uppsalatrakten. Jag tror att de är kvar ännu, han bygger nog så han har inte tid att fara hem. De har gjort sååå fint där i deras boende, det var riktigt roligt att se vad de åstadkommit där på kort tid och de har ett gyllene läge på sin tomt.

 

Dagens namn är: Gerhard och Gert, grattis till som bär de namnen!

 

Ha en riktigt fin fredagkväll, vi ses och hej då!

 

 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards