oskmar

Alla inlägg den 31 januari 2018

Av Elsa Mårtenzon - 31 januari 2018 18:29

Det kommer nog en sommar 2018 också, om än det ser avlägset ut just nu när man tittar ut.

 

 

Ymnigt snöfall i flera timmar, det tar det. Jag skottade det som kommit igår kväll, började efter mitt elvakaffe i dag och nu ser det ut att ha kommit flera cm sedan dess. Hur var det med bondepraktikan att grenarna inte skulle behöva bära tyngden två gånger? Det var massor med rönnbär i höst. Så i år får rönnen bära tyngden två gånger, eller så anpassar man det hela och vänder på det, då blir det ju rätt vilket som. Ja, det är väl ingen som tror på bondepraktikan numera- jag gör det inte.

Nu är klockan 19.00, det är 4,3 grader kallt och snöar som bara den fortsättningvis.

Hörde nyss på TV:n att skolorna i Sundsvall ska hålla stängt i morron på grund av ett  oherrans snöfall, ca 50-60 cm, jag hoppas att vi inte ska få så mycket.

 

Jag har provat min Crock- Pot för första gången i dag som jag köpte före jul. Och inte gick det att följa det som rekommenderades i medföljande häfte. Där stod 8 timmar på den rätt som jag skulle göra, jag tog grytan från värmen redan efter 5 och en halv timme och det var i senaste laget. Nej, man får nog prova sig fram och gå efter eget huvud. Men det gick att äta och skulle ha varit ännu bättre efter 4 och en halv timme.

 

Ja, nu har Trump hållit sitt stora tal till nationen och vad jag förstår så har nog inte världen sett en sån perfekt och effektiv president förr, enligt hans skryt inför amerikanarna. Det fattas inte självförtroendet när det gäller honom själv, men det är klart är man USA:s president så.

Den här gången läste han ju innantill och då blev det ju ett ganska lugnt tal i alla fall. Men han lovar rustning till max med kärnvapen. Huvva!

 

Dagens namn är: Ivar och Joar. På gården där jag bor, föddes år 1744 en son till arrendatorn Elias Matsson som fick namnet Ivar. Elias Matsson arrenderade gården av Karin Matsdotter, som var dotter till förste nybyggaren i Bellvik, Mats Johansson och som kallades Mattes Bellvik av gammel Bellvika. Karin Matsdotter blev tidigt änka, därför ville hon arrendera ut stället. Finns att läsa om i Bellviksboken.

Joar har aldrig funnits i Bellvik.

Ha en riktigt bra onsdagkväll, vi ses!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Januari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards