oskmar

Alla inlägg den 13 maj 2024

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 13 maj 16:43

 

Kvart över sex i morse, solen högt på himlen och tät dimma över sjön.

  

Ja, det här är skillnad det minsann! Det har varit solsken och det har varit varmt, vilket vi inte varit så bortskämda med den här våren, men nu var det dags.

I morse låg det tät dimma över sjön när jag kom ner, med solen hjälp så försvann den snabbt. Under dagen har det varit blandat med moln och sol och så är det nu också, men lätta, vita och fluffiga moln som jag gillar och de håller sig borta från solen.

Just nu är det 22 grader varmt och solen skiner allt den förmår, perfekt!

      

 

Inga holmar var synliga...

  

Ja, i dag har utredningen om SVT, SR och UR presenterats och det är väl ingen tvekan om vem eller vilka som njuter mest av det som betyder nerdragningar på området.

Det är ju det numera bestämmande gänget som styr med järnhand, de andra behöver bara säga att,  "vi ser allvarligt på detta" och så är det bra med det.

Det var ju det som var svaret när trollfabrikerna kom i dagen. Titta på andra avsnittet i morronkväll på fyran! Om SD:s trollfabriker.

Det är ju inte klart med det som presenterats idag, utan det ska arbetas med förslaget och sedan avgöras i riksdagen.

Det finns ju de som tycker att tidningar inte har spridning rakt över när gäller borgarsidan och vänstersidan, borgarsidan har ju ett starkt övertag på det området, men det verkar det inte behöva diskuteras om.

  

 

Sol ute, sol inne, sol i hjärta och sol i sinne!

      

I dag har jag släppt in ljuset i köket, vilken lättnad! Jag har plockat bort "vintergardinerna" och bytt till sommar.

Jag har putsat det större fönstret och satt upp ljusare gardiner där. Jag får ta det pö om pö så det andra fönstret blir en annan dag. Har gruvat länge eftersom det är inte lika lätt nu som det var för tio år sedan, t ex.

Men "´n bäge ske rå", sa mamma.

På morron kunde jag inte låta bli att gå ut i det vackra vädret och motionera krattan litegrann och det blir en himmelsvid skillnad.

   


 

Lätta moln svävar högt i det blå!

    

Dagens namn är: Linnea och Linn, grattis till er!

 

Namnet Linnea har förekommit i Bellvik, nämligen Linnea, född Östlund i Bellvik. Föräldrarna var Laur Östlund, född 1885 i Bellvik och Magnild, född Avander, 1894 i Avaträsk.

Magnhild var dotter till "Mor Segre" som jag berättat om i Bellviksboken och vars öde fanns med i en scen i Bygdespelet som vi framförde på en Bellviksdag.

Matti och Karoline skrev en så fin visa som Karoline framförde bland annat på en Bellviksdag, samt på första konserten som Matti Norlin och Mikael Rönnberg hade i Bellvik på gammelskolan i Bellvik för några år sedan.

Mor Segre var Linneas mormor och Linnea skrev ett så fint brev till mig när hon hade läst Bellviksboken, hon tackade mig för att jag berättat så fint om hennes kära mormor.

Tack för det Linnea! Som nu lämnat jordelivet, men hennes son har varit hit och hälsat på mig två gånger de senaste åren.

  

 Ha en fortsatt bra måndagkväll, vi ses!

 

Klockan elva igår kväll var molnen mörkare...

Hej då!       

Presentation

Fråga mig

23 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards