oskmar

Direktlänk till inlägg 20 april 2019

April 2019 04 20 solsken

Av Elsa Mårtenzon - 20 april 2019 16:35

 

På min promenad i dag var det ett flygplan uppe i det blå och spydde ut miljöförstörelse...

 

 

 

En fantastisk dag med sol och värme!

Något enstaka slöjmoln har seglat upp men försvunnit snabbt igen. Det är fortfarande lika grant ute nu sedan det är tidig kväll, lite lätta slöjor vid horisonten i öster och 14,5 plusgrader i skuggan, i solen är det betydligt varmare än så.

 

Jag har suttit ute sedan kvart över elva, bara degat i solstolen tills jag blev less och sedan vänt ryggen till och läst till jag blev less. Tiden går sakta när man sitter ensam i solen, förra helgen när vi var på Käringholmen gick tiden jättesnabbt, när det fanns folk att prata med.

Jag har varit ute och gått runt här nere en timme. Vägarna har torkat upp bra de här dagarna av solen och värmen och plusgrader under nätterna. 

Jag borde ha tagit fram krattan och börjat med det "hästjobbet", men tyvärr lusten fattades mig.

Jag såg sååå mycket som behöver göras här så jag blir mörkrädd. Jag skulle behöva både en piga och en dräng nu framöver.

Men det är ju yrkestitlar som har försvunnit nu för tiden. Numera kallas det för något annat och de som har gott om pengar anlitar dem och söker Rutbidrag för samma tjänster som pigor och drängar gjorde förr.

Nej förresten, det är nog betydligt "enklare" jobb de utför nu, som att städa polen och putsa kristallkronorna. Och när de gör sin deklaration så får de göra avdrag för "finjobbet" som utförts av någon annan.

Jag ska vara min egen Rut så länge jag kan och sedan vet jag inte hur???

 

Det som kan reta mig är att det ska inte kallas bidrag när de bättre bemedlade får bidrag av skattepengar- då heter det avdrag. 

För att inte tala om Moderaten som nu snört in sig i en massa lögner om hyresbidrag som han tagit ut från riksdagen och blandat in sin mamma som en nödlösning.

Nyss stod han i talarstolen och smidde planer för att komma åt bidragsfuskare. Och vad är han då?

Det kvittar vilken politisk färg de har, så är det uruselt att de ska fuska sig fram. Inte är det förvånande att det frodas ett politikerförakt i dagens samhälle.

Om inte reglerna ändras så kommer detta bara växa och hatet mot politikerna också.

 

I dag kan jag verkligen inte skryta om att jag lyssnat till tystnaden. Det har varit en väldig skotertrafik på sjön, det är först nu som det tystnat. 

Jag ser en ensam skoter ute på sjön nu som sitter och metar och har varit där länge, antagligen nappar det.

I dag har det gått en hel karavan av skotrar på skoterleden upp mot Tåsjöberget och det var många.

På sjön här har det varit en hel del turer och folk på käringholmen förstås. Säkert på Lappviksudden också, men den ser jag inte härifrån och inte Stinas torpet heller, där de brukar hålla till.

 

Dagens namn är: Amalia och Amelie, grattis till er som bär de namnen!

 

Ha en fin fortsättning på påskaftonskvällen, vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 22 april 17:51

  Halv åtta i morse och det ser lovande ut på väderfronten.      Kalasväder i dag, solsken från en klarblå himmel, men kallblåst idag också! Under natten var det 7-8 minusgrader och riktigt frusen mark i morse. Solen har tyvärr inte orkat...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 21 april 16:26

  Klockan nio igårkväll lyckades jag fånga månen, det var svårt att hitta en bra bild när jag inte ville gå ut i kallblås´n. Jag hade fel förra veckan när jag skrev att den var på nedåtgående, det var tvärtom, den hade bytt läge och det tänkte ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 20 april 17:43

  Kvart över sex i morse och jag anar vilken sorts väder det blir i dag, inte det sämsta.      Lite blandat på himlen idag men kallblåst som inte lockade till att hålla sig utomhus. Jag var ut på en promenad på eftermiddan men frös in tidigar...

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 19 april 16:03

  Så här ser det ut just nu, men det blåser svinkallt kände jag nu när jag var ut och tog lite bilder.      I dag har det varit solsken från dess uppstigning och kommer pågå tills den gömmer sig bakom bergen! Det var minusgrader från igårkv...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards