oskmar

Alla inlägg den 21 april 2019

Av Elsa Mårtenzon - 21 april 2019 16:05

 

En del roar sig på påskdagen och några kapar ved. I det här trista gråvädret kan man nog lika gärna ordna veden för nästa vinter.

 

 

En gråmulen dag med lite regn då och då. Det var roligare i går vädret när solen sken hela dagen och det var varmt därtill.

Ja, det har inte varit kallt i dag utan hållit sig omkring 11-12 plusgrader och det är ju inte illa den här tiden när solen lyser med sin frånvaro.

Just nu är det 8,5 plusgrader och alldeles vindstilla, det regnade litegrann för nån timme sedan, men inte nu.

 

Nu är det väldigt trista färger ute i naturen, det döda fjolårsgräset är ingen upplyftande syn och är det dessutom grått väder så ser det ännu tristare ut. Men snart så börjar det grönska bara solen och värmen är igång på allvar. Men all snön måste ju väck också, här är det mycket kvar än, men tunnare och smutsigare.

 

I dag har det varit betydligt lugnare på sjön, vädret har inte lockat lika många som igår.

Men några har gjort sina turer och det har varit folk på Käringholmen.

Den skoter som jag såg stå stilla så länge på sjön igår och trodde därmed att det var någon som satt och pimplade, jag gissade fel. Den stod kvar i morse också, någon som hade fått motorhaveri så klart, men nu är den hämtad.

 

Jag var upp på Näsudden på min promenad och hälsade på Michael, där kapades det ved på påskdagen. Men han tyckte inte att det var långsamt och trist utan trivdes bra med sin tillvaro. Tiden går så fort, sa han och det om något är ju ett bevis på att man inte vantrivs.

I går var han till Borga och hälsade på och de hade varit ut på fjället och på en sjö för att fiska, men det hade inte nappat nämnvärt, tre små fiskar. 

Skoterföret höll på att avta där också, det är väl bara på sjöarna som det bär, där snön tinat till vatten tidigare och sedan frusit till is under kalla nätter.

 

Och i dag har det skett ett terrordåd igen, Sri Lanka den här gången, med jättemånga döda och jättemånga skadade. Om jag inte hörde fel så var det hela åtta sprängladdningar som briserat på olika ställen. Som jag hört hittills är det ingen terrororganisation som tagit på sig sprängningarna ännu. Det lär nog komma, det är ju så illa, att de som gjort det tycker att de åstadkommit någonting väldigt bra.

Det är så grymt att oskyldiga människor ska behöva utsättas för dylikt och man vet aldrig hur länge det dröjer till nästa smäll eller var i världen, fy så onda människor det finns!

 

Dagens namn är: Anneli och Annika, grattis till er med de namnen!

En av dem har jag haft kontakt med på Facebook i dag och jag säger ett extra grattis till dig Anneli!

 

Ha en fortsatt bra påskdagskväll, vi ses och hej då!

 

 

 

 

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< April 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards