oskmar

Direktlänk till inlägg 24 juli 2019

Juli 2019 07 24 varmt

Av Elsa Mårtenzon - 24 juli 2019 17:54

 

Min ständige "kompis" Käringholmen mitt emot på andra sidan sjön, bjuder på sin bästa sida ikväll, som så många andra kvällar. Det är en underbar utsikt ikväll!

 

 

Så varmt det varit i dag när solen varit framme, det har inte gått att sitta i solen och njuta av den.

Det har varit rätt så mycket moln och vinden har fläktat litegrann och det var ju tur.

Just nu är det 24 grader varmt i skuggan, jag var upp till sovrummet för en stund sedan och där var det 28 grader varmt. Fy och fy!

Nu är det nästan inga moln alls på himlen, bara lite skimrande "gräddklickar" här och där, vinden är ytterst svag och kommer från nordväst.

Ja, ibland kommer det varma vindar från norr också, jag har nyss tittat på vädret på nyheterna och uppe i Norrbotten är det 30 grader varmt.

 

Jag har inte ansträngt mig allra värst i dag, nästan bara slappat. Ja, jag har trimmat lite gräs och så tog snöret slut, förbaskat också att jag glömde köpa nya i går.

 

Men jag var ut på min myr som jag har intill gården, bara bakom bagarstugan och långt "ystöver". Jag ville titta längre bortöver, där inte Ann Cathrine och jag var förra veckan.

Men så uselt som det är där i år det har jag aldrig sett där förut. Jag hade med mig en liten kanna, om jag skulle hitta några bär. 

Jag hittade sammanlagt 10 stycken, av dem var det tre mogna. Jag undrar ju vad det beror på så klart. Jag tror att det varit för torrt och är för torrt. Jag kunde gå torrskodd där nu.

Den bedömningen gör jag först och främst för att det inte ens finns mygg härnere. Ute på myren var det en mygga och en broms som störde mig. Så brukar det absolut inte vara på myren. Det måste finnas insekter som flyger från blomma till blomma om det ska bli några hjortron.

Det har ju hänt att jag plockat riktigt mycket hjortron på den myren en del år, men jag såg inte ens tecken på att det funnits blommor där i år.

 

Jag har pratat med Malin ikväll som är i Sallsjön, där de har sin stuga och där finns det massor med hjortron, och massor med mygg.

Medan jag pratade med henne hade Tim och Freja varit på deras myr som de har intill  sin stuga och de kom efter 10-15 minuter och hade plockat en skål hjortron till efterätt. Malin sa att det var såå stora och fina hjortron och precis lagom mogna och goda. Tim hade plockat flera liter där förra veckan också. Båda barnen är jättesnabba både att plocka bär och svamp. Såna hjälpredor skulle man ha!

 

Ja, nu är han istallerad ´n Boris och har träffat drottning Elisabet i dag.

Nu blir det spännande att se hur det går med löftet att ro iland Brexit till den 31 oktober. Han var segerviss i sitt tal, men det gå gå åt skogen också. Det tror jag mer på, det är lätt att prata men det är många olika viljor i det där huset, det har vi sett prov på under åren som gått sedan May tog över. Spännande fortsättning följer...

 

Dagens namn är: Kristina och Kerstin, grattis till er som bär dessa namn!

 

Ha en fin fortsättning på den soliga och varma onsdagskvällen, vi ses och hej då!

 
 
Ingen bild

Ingegerd

24 juli 2019 21:22

Hej och tack för senast. Det var trevligt den kvällen när vi mötes på gammskola i Bellvik. Tack för namnsdagshälsningen. Vi är fyra generationer som heter Kristina - mormor, mamma, jag och min dotter.

Elsa Mårtenzon

25 juli 2019 17:15

Tack själv för att du är en trogen fan av Matti, min systerson.
Kristina är ett vackert namn och jag har flera också som heter så - i släkten.
Ha det bra i värmen! I dag har jag varit ganska spak...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 19 april 16:03

  Så här ser det ut just nu, men det blåser svinkallt kände jag nu när jag var ut och tog lite bilder.      I dag har det varit solsken från dess uppstigning och kommer pågå tills den gömmer sig bakom bergen! Det var minusgrader från igårkv...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 18 april 16:24

  I morse hade jag både renar och rådjur här, men renarna jagade jag bort...    Morgonen började med grå himmel men desto soligare blev det sedan under dagen, perfekt! Just nu är det 3,5 plusgrader och klarblå himmel, grant värre. Så kan de...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 17 april 16:36

  Onsdagmorron klockan sex.   solen på väg. Det har inte varit så mycket sol idag och blåste kallt på morron. Under dagen har det varit omkring 4-5 plusgrader och det är ju tur om snösmältningen sker långsamt på grund all snö och för risken...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 16 april 19:16

  Kvart över sex i morse och väldigt grumligt på himlen.    Det har varit solsken idag och det är alltid välkommet. Lite kallblåst har det också varit och frusen som jag är så har jag helst varit inomhus. Just nu är det 2,3 plusgrader, lite...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 15 april 16:22

  Upplyftande?    Ja, men det är borta nu - tills nästa gång.         Vitt på taken i morse och vitt på backen. Men Gumman Tö har skött jobbet bra, allt är borttinat nu. Det har ju varit både plusgrader och regn och snön som kommit är borta...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards