oskmar

Direktlänk till inlägg 27 juli 2019

Juli 2019 07 27 sol och värme

Av Elsa Mårtenzon - 27 juli 2019 17:37

 

Inte speciellt mycket vind på sjön i dag. Men mycket båttrafik har det varit, av alla sorter.

Det här ska jag tänka på när det är 30 grader kallt till vintern och djup snö, då brukar det kännas overkligt att det såg ut så här för några månader sedan.

 

 

Det var varmt igår, men jag tror att det har varit ännu varmare i dag.

Knappt någon vind på sjön under dagen, för det mesta har den varit helblank. I solen har jag inte suttit en enda minut, men jag har tagit en tur runt härnere ett par gånger, resten har jag suttit i skugga eller varit inomhus.

Inga moln på himlen under dagen, bara solen.

Just nu är det 29 grader varmt i skuggan och inga moln nu heller, sjön är som en spegel fortfarande.

 

I dag har det varit hit så många att jag har tappat räkningen, i omgångar under hela dagen. En del har kommit sjövägen och en del har kommit per landsväg. En del har kommit med båt, en del på fyrhjuling och några har kört bil.

Några har varit i museet och tittat och där var det Tim som guidade dem, jag var inte ens ner dit för jag hade två fikagäster inne i köket just då.

Nu har lugnet lägrat sig här hos mig i alla fall och sista gänget kom från sjön nyss och åkte mot Knackaitorpet där de hör hemma.

 

Det har varit jättemycket båttrafik på sjön i dag, alla olika storlekar, samt flottar.

 

Vad som hänt på riksplanet eller ute i övriga världen har jag ingen aning om ikväll, jag har inte lyssnat på radion och inte ägnat någon tid åt TV-tittande heller.

I den här tryckande hettan är intresset nära noll för det mesta och förresten har jag ju haft främmande så radion har varit avstängd.

Jag har pratat med Gunnel i dag på telefon, det är den enda förutom de som varit här.

 

Jo, jag har ju hört att Trump beskyller Sverige för att att hata afroamerikaner på grund av åtalet mot raparen som sitter i häkte för misshandel.

Och det ska Trump säga som nyss sagt till fyra kvinnor i kongressen, som är födda i USA men med rötter från andra länder - att de ska flytta hem dit där de kommit ifrån.

Han vill ju naturligtvis rädda röster till valet från de mörkhyade. Fy vilken ful fisk!

Och då räknade han med att Sverige skulle bryta mot lagen och ta emot  "mutor" för att släppa vederbörande. Och Trump skulle bli hjälte!

 

Dagens namn är: Marta, grattis till dig som bär det namnet!

 

Ha en fin kväll i solen och värmen, snart tar det slut, vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 17 april 16:36

  Onsdagmorron klockan sex.   solen på väg. Det har inte varit så mycket sol idag och blåste kallt på morron. Under dagen har det varit omkring 4-5 plusgrader och det är ju tur om snösmältningen sker långsamt på grund all snö och för risken...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 16 april 19:16

  Kvart över sex i morse och väldigt grumligt på himlen.    Det har varit solsken idag och det är alltid välkommet. Lite kallblåst har det också varit och frusen som jag är så har jag helst varit inomhus. Just nu är det 2,3 plusgrader, lite...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 15 april 16:22

  Upplyftande?    Ja, men det är borta nu - tills nästa gång.         Vitt på taken i morse och vitt på backen. Men Gumman Tö har skött jobbet bra, allt är borttinat nu. Det har ju varit både plusgrader och regn och snön som kommit är borta...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 14 april 16:42

  Just nu är det grått och det regnar.        Det började med en solig morron, men det räckte inte så länge förrän molnen tog över. Sedan ett-tiden har det regnat utan uppehåll i stort sett, uppe bland bergen har det eventuellt snöat för dä...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 13 april 16:48

  Klockan nio igårkväll lyckades jag hitta månskäran och kunde konstatera att jag missat fullmånen på grund av molnig himmel den här gången.    En dag med mestadels grå himmel och 9-10 plusgrader. Alldeles nyss började det blåsa och det ble...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards