oskmar

Direktlänk till inlägg 29 juli 2019

Juli 201907 29 regn och grå himmel

Av Elsa Mårtenzon - 29 juli 2019 17:41

 

Solens strålar strör silver över Bellvikssjön...

 

 

 

Första dagen på ett tag som det har varit svalare och ingen sol. Men det behövde vi nu efter den värme som varit.

På morron kom det en regnskur, det behövs också, men det var för lite för att det skulle vara till någon större nytta.

Regnskuren var inte heller särskilt långvarig och inte med något större flöde.

Just nu under tidig kväll är 17 grader varmt i skuggan,  15,5 grader som när jag tittade första gången på termometern i morse.

Sjön ligger nästan helt stilla och nu skiner solen, det är nu lite mindre moln därovan.

 

Jag hade planerat att klippa gräs i dag, där det vuxit sig långt sedan förra gången. Men när jag skulle gå och köra ut klipparen upptäckte jag att det börjat regna. Så det blev inget av det planerade gräskapandet i dag.

 

Ja, det har inte blivit mycket gjort över huvudtaget, men det blir en ny dag i morron, om allt är i sin ordning. Strax efter att jag druckit mitt elvakaffe, ensam i dag, så knackade det försynt på ytterdörren.

När jag gick ut och öppnade så stod Maria Andersnäs där.

Jag visste inte ens att de kommit till Bellvik, men det hade de gjort i gårkväll.

Hon satt här en stund och sedan bestämde vi gemensamt att Per och hon skulle komma hit och fika sedan de varit till Dorotea och handlat.

Och så gjorde de, det är så roligt när de kommer och hälsar varje sommar när de kommer till Bellvik.

Numera är Per den ende som jag har kontakt med av släkten på mammas sida, sedan Pers mor gick bort. Per och Maria bor i Linköping, de är nu i hans mors stuga, som hans syster Eva och han delar mellan sig några dagar varje år.

 

I Ryssland är det inte lätt att vara oppositionell. Det var en demonstration mot Putins Ryssland igår, som den kände oppositionspolitikern uppmanat till, jag kommer inte ihåg hans namn. Han blev gripen och förd till fängelse och ett stort antal av dem som gick i demonstrationen, jag tror det var hela 1 400, blev också gripna.

Politikern fick föras från fängelset till sjukhus för misstänkt förgiftning och det är ju inte första gången sånt händer under Putins ledning.

Det är ju skrämmande hur han råder över folket i landet och det går tydligen inte göra något åt det.

De som är emot Putin försvinner på ett eller annat vis och detta sker långt in på 2000-talet, han går ju inte att avsätta hur än fel det är, det ser han till. Finns ingen frihet i det landet.

Allt som händer och är fel, det förnekas och det klarar han sig med och blir omvald för rösterna i antal blir alltid till hans fördel, inga ärliga val i det landet.

Otroligt, men sant!

 

Dagens namn är: Olof, grattis till er som heter så!

 

Ha en fin fortsättning på måndagens kväll, vi ses och hej då!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 17 april 16:36

  Onsdagmorron klockan sex.   solen på väg. Det har inte varit så mycket sol idag och blåste kallt på morron. Under dagen har det varit omkring 4-5 plusgrader och det är ju tur om snösmältningen sker långsamt på grund all snö och för risken...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 16 april 19:16

  Kvart över sex i morse och väldigt grumligt på himlen.    Det har varit solsken idag och det är alltid välkommet. Lite kallblåst har det också varit och frusen som jag är så har jag helst varit inomhus. Just nu är det 2,3 plusgrader, lite...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 15 april 16:22

  Upplyftande?    Ja, men det är borta nu - tills nästa gång.         Vitt på taken i morse och vitt på backen. Men Gumman Tö har skött jobbet bra, allt är borttinat nu. Det har ju varit både plusgrader och regn och snön som kommit är borta...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 14 april 16:42

  Just nu är det grått och det regnar.        Det började med en solig morron, men det räckte inte så länge förrän molnen tog över. Sedan ett-tiden har det regnat utan uppehåll i stort sett, uppe bland bergen har det eventuellt snöat för dä...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 13 april 16:48

  Klockan nio igårkväll lyckades jag hitta månskäran och kunde konstatera att jag missat fullmånen på grund av molnig himmel den här gången.    En dag med mestadels grå himmel och 9-10 plusgrader. Alldeles nyss började det blåsa och det ble...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Juli 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards