oskmar

Direktlänk till inlägg 29 juni 2020

Juni 2020 06 29 pyttelite regn hittills

Av Elsa Mårtenzon - 29 juni 2020 17:34

Oj, vad jag tyckte den här båten var stor när jag var liten! Men det var väl för att jag var liten själv. Den här använde morfar när han hade affären och han hämtade de varor vid stationen i Rörström som han beställt till affären.

Min morbror Algot använde den som sommartaxi och hämtade semesterfolk i Rörström som kom med tåget.

( Jag borde städat till bilden, den ser bedrövlig ut så här, men den sitter på väggen i museet och jag tog bilden där i dag när jag var i städartagen.)

 

 

Ja inte har det regnat allra värst i dag. Jag trodde det skulle vräka ner i dag, men hittills är det knappt så det märks. Åtminstone är det så i Bellvik, än så länge.

Just nu är det 17,8 grader varmt med helgrå himmel, men det regnar inte alls.

Måttlig sydostlig vind.

 

Jag har varit i museet tills halv fyra, men klart är det inte. Men jag har gjort det värsta, dammasugit alla gamla prylar, det är många små pryar och ganska trångt så fort går det inte.

Dessutom fick jag krångel med dammsugaren när jag skulle byta dammpåse. Innanmätet i den följde med påsen ut, det har jag inte blivit ut förr.

Den är inte gammal och sliten så att det är inte det beror, det är ca ett och ett halvt år sedan jag köpte den.

Jag jäklades själv ganska länge för att få till den, men blev tvungen åka till Nils Gunnar och be om hjälp.

Han kunde fixa den och det blev jag glad för.

Jag gjorde färdig dammsugningen, slutade sedan och bestämde mig för att ta nya tag med såpa och vatten en annan dag.

Dock inte i morron då ska det bli annat som är planerat för två veckor sedan, som jag inte vill eller kan ändra på.

 

Det var för varmt för att kunna sova i natt också, jag vaknade klockan två och hade släckt lampan klockan halv ett, trodde klockan var minst fem när jag vaknade, det blev alldeles för tidigt.

Sedan var det tji att sova, då är jag inte alert för städjobb precis, det är lite för lite sömn mellan halv ett och två.

Men "bäg" som jag är så satte jag igång ändå i morse, men som sagt är det inte klart, det var lite "slögt" i handlederna och gick tungt.

 

Nu tänker jag avsluta för mina ord är tämligen väck för i kväll, det får bli en annan kväll när andan faller på som det kommer mera.

 

Dagens namn är: Peter och Petra, grattis till er som bär de namnen!

 

Ha en bra måndagkväll, vi ses!

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 18 maj 16:52

  Så här ser det ut just nu på himlen, fina moln.      En dag till med sommarvärme, det är bara att hoppas nu att vi inte gör bort sommaren redan i maj. I dag har det kommit mer och mer moln under dagen och nu är det ganska mycket på himlen...

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 17 maj 17:37

  Halv sju i morse, isen ligger kvar men solen är på god väg och högt på himlen redan.        Mörka moln på morron men de försvann varenda ett.      Hemma igen!    Vilken sommardag det varit och är fortfarande, och Bellvikssjön ha...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 16 maj 15:32

  Halv sju i morse och inte var det mycket moln, eller?      Är det verkligen sant? Att vi har så varmt och soligt i dag också, ja, det är sant! Som en riktig sommardag, 24-25 grader varmt när jag tittade. Det är hälsosamt för både kropp ...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 15 maj 17:50

        Perfekt väder i dag, men jag min dumming har varit inne hela dagen ändå! Solen har gassat på från tidig morron och fram tills nu, och det ser ut att fortsätta. Ett tag idag var det nära 25 grader när jag kollade. Nu har isen på...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 14 maj 16:52

  Sommargardinerna på plats och den mesta snön är borta på gården.    Vilken solskensdag! Det har varit 23-24 grader varmt och solsken från tidiga morgonen. Äntligen kom den efterlängtade majvärmen! Det har verkligen tagit på snön och isen ...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards