oskmar

Alla inlägg den 9 juni 2020

Av Elsa Mårtenzon - 9 juni 2020 16:44

 

Himmelsblått mellan molnen...

 

 

Ja, växlande molnighet, men mycket sol, svalt och blåsigt.

Det var dagens väder i korthet det.

Nu sedan kvällen är inne har blåsten lugnat ner sig litegrann. Jag är inte särskilt förtjust i blåst, annat än när det är "övervarmt", då kan blåsten vara skön.

Termometern visar nu 15,7 grader i skuggan, det är jättetjusiga moln på himlen, de ser ut som fluffig vispgrädde i alla möjliga modeller och glänser i solen.

 

I dag har jag varit på sjukstugan och tagit prover, tänkte då att jag skulle kunna köpa lite blommor på gravarna och hem till mig själv.

Men det var så utplockat att det blev inte mycket, den här våren liknar ingen annan.

Om allt varit som vanligt hade nog Gunnel och jag varit till Genbäcks i Åsele och handlat blommor förra helgen.

Det har vi gjort i alla år som jag kan minnas och där har funnits allt vi velat ha och mer därtill. Men i år gick ju inte det, tyvärr kommer Gunnel och jag inte köpa blommor och plantera på gravarna tillsammans längre. Vi har alltid haft ett bra samarbete genom åren, men det är slut med det nu.

Mitt på dagen sedan jag kommit hem ringde Lina, hennes dotter och sa att de skulle fara till Genbäcks och handla blommor i dag. De ska ju komma hit i morron så det passade ju bra. Hon frågade om hon skulle handla blommor åt mig där, men tyvärr var det utplockat där också, det jag beställde var slut eller fel färg.

Men litegrann beställde jag som passade bra, men det är svårare när man inte är där själv och ser härligheten. Hon skickade bilder så jag kunde beställa lite ändå. Bussigt Lina!

 

I dag har förhandlingarna om försvarsbudgeten brutit samman, som vanligt.

Den högra sidan har alltid haft gott om pengar när de varit i regeringsställning och ännu mera när de är i opposition, när det gällt vissa saker.

Men de har också lämnat underskott efter sig alla gånger också.

Jag tycker att försvarsministern pratar förnuftigt i dag, när han säger att man inte behöver dra på i blindo under coronakrisen och vad den har inneburit ekonomiskt förrän de sett slutresultatet.

Håller med!

 

Dagens namn är: Börje och Birger, grattis till er som heter så!

 

Ha en riktigt fin och solig tisdagkväll, vi ses!

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards