oskmar

Direktlänk till inlägg 29 augusti 2023

Augusti 2013 08 29 Inget regn idag

Av Elsa Mårtenzon - 29 augusti 2023 17:20

 

Så här ser det ut just nu, svarta moln igen, ser oroande ut.

  

Jätteroligt att få uppleva en hel dag utan regn!

Moln har det varit men sol stundvis, det är inte illa. Jag kan inte påstå att det varit varmt men omkring 16-17 grader i alla fall, väntat i slutet på augusti.

Just nu är det 14,7 grader varmt och solen skiner, svag vind som kommer från nordväst.

 

Det finns luckor, men för mycket av det mörka därovan, igen!

    

Jag har varit till Dorotea idag och kan konstatera för femtioelfte gången att grusvägen mot Dorotea är en ren SKANDAL, det är gropar tätt efter varandra och i bredd med varandra, där många många är omkring 2 dm djupa.

De som har anvaret för att sköta vägen borde skämmas öronen av sig, fy på er!

För ett par år sedan gjordes en överenskommelse mellan de som sköter grusvägen från Rörström till Nybäcken, att de även skulle ta vägsträckan därifrån, genom Bellvik till vägkorsningen, Bellvik/Lövstrand - mot Dorotea.

Det blev en himmelsvid skillnad genom Bellvik och upp till vägkorsningen, som förut bestod av gropar i mängd, genom byn och upp till nämnda vägkorsning.

Det är Hotingåkare som sköter den sträckan numera och den är bra skött både vinter som sommar.

Ikväll fick jag reda på att en har ringt och sagt till om skötseln på vägen mot Dorotea och hade fått svaret, att i morgon skulle de åtgärda den, hyvla så att den blir farbar. Det löftet hoppas jag att de uppfyller och inte bara lovar. 

Det är ju bra om de inte tänker sig att vänta på att groparna ska snöa igen till slut och får duga som den är fram till dess. Det är klart det blir ju billigare för dem som lagt in anbudet på skötseln av vägen, om snön täcker igen kratrarna som nu är.

  

 

Den växte så snabbt så att skinnet klövs.

  

Tyvärr har jag inte kunnat fortsätta klippa gräset idag eftersom det läcker olja ur klipparen. Jan Peter har varit hit och fyllt på olja i den i kväll och jag hoppas att det inte regnar i morron, att det blir torrt gräs istället.

Jag var in till Tony i dag och frågade om han inte kunde sätta upp en skylt på dörren till verkstaden där det står, att det är stängt i två timmar på grund av Elsas klippare, och sen åka hit och byta den grejen som han skickat efter för ändamålet. Han sa då, att han skulle skicka hit Jan Peter med olja, för älgjakten börjar nästa vecka så han hade inte tid nu.

Haha, ja se denna älgjakt!

    

 

Så här ser det ut just nu, inte så tokigt ändå!
    

Dagens namn är: Hans och Hampus, grattis till er!

 

Namnet Hans har förekommit i Bellvik, nämligen Ingeborg och Viktor Edins son Hans Edin, född 1914 i Bellvik, gift med Greta Edin, född 1919 i Överlunne.

 

Fortsätt att ha en bra tisdagkväll, vi ses!

 

Fortsättning från mitt svamprike, visst är de väl fina, men farliga om man skulle äta dem?!

Hej då!

    

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 15 maj 17:50

        Perfekt väder i dag, men jag min dumming har varit inne hela dagen ändå! Solen har gassat på från tidig morron och fram tills nu, och det ser ut att fortsätta. Ett tag idag var det nära 25 grader när jag kollade. Nu har isen på...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 14 maj 16:52

  Sommargardinerna på plats och den mesta snön är borta på gården.    Vilken solskensdag! Det har varit 23-24 grader varmt och solsken från tidiga morgonen. Äntligen kom den efterlängtade majvärmen! Det har verkligen tagit på snön och isen ...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 13 maj 16:43

  Kvart över sex i morse, solen högt på himlen och tät dimma över sjön.    Ja, det här är skillnad det minsann! Det har varit solsken och det har varit varmt, vilket vi inte varit så bortskämda med den här våren, men nu var det dags. I mors...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 12 maj 14:44

  Dimman svävar över sjön som på en augustimorron, men det är ju maj månad nu, har den gått vilse?      Under natten regn och på morgonen dimma över sjön. Blir det värme nu som utlovats så kommer grönskan som ett brev på posten, även här! J...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 11 maj 16:53

  Klockan sex i morse var solen redan högt på himlen!      För det mesta har det varit solsken idag, ibland har molnen skymt solen men inte så länge. Det har inte blåst som igår och det var därför riktigt skönt när jag var ut på min vandring....

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards