oskmar

Direktlänk till inlägg 21 september 2019

September 2019 09 21 regn och gråkallt

Av Elsa Mårtenzon - 21 september 2019 17:48

 

Denna vecka har fåglarna rensat bort vartenda rönnbär, de har haft en väldig brådska.

 

 

 

Den här dagen har varit helgrå, blöt, kall och inget att jubla över. Men lindrigt om man jämför med vad som händer och har hänt på andra ställen vädermässigt.

Vi är lyckligt lottade som bor i den här änden på världen. Men det kan nog bli annat här också, det vet vi inte riktigt än.

Nyss tömde jag 30 mm ur regnmätaren och det är sedan igår.

Det spöregnade rejält under natten och har gjort under dagen, lite mindre nu men det pågår fortfarande.

Just nu är det 5 plusgrader och nordlig vind, men ganska sparsam. Molnen har börjat flyga omkring litegrann, kanske det ändrar sig tills i morron.

 

I dag har jag rensat bort en hel del som det ska bli skönt att bli av med. Sånt tar tid det med, jag har hållit på med det hela dagen. Men det är inget som syns, det är bara jag som vet att det är gjort.

 

Jag har pratat med Maria på telefon i dag och i morron ska hon komma och hälsa på. Hon är så välkommen så, hon skulle komma till elvakaffet.

För det mesta sker det i min ensamhet den här årstiden, men inte i morron i så fall.

 

I dag har de tre partierna lämnat förhandlingarna om åtgärder mot gängkriminaliteten, bl a. 

Ja, det var väl väntat i och för sig, jag blev inte förvånad. Först slår man på stora trumman och sedan söker man alla anledningar för att dra sig ur. Det är politik!

Det är naturligtvis något som man beräknar att vinna på längre fram.

Ja, och så kan man ju fortsätta att kritisera tillsammans med SD.

I förhandingar kan man aldrig beräkna få i genom alla sina önskningar, då får man både ge och ta. Och framför allt, att tänka på det som blir bäst i längden.

 

Jag kan knappast tänka mig att det finns någon förutom Greta Thunberg som väckt sånt intresse för en sak som hon och fått så många med sig. 

Det måste vara unikt och detta på ett år. Hon satte sig utanför riksdagen i september förra året en fredag och nu har hon miljontals ungdomar i hela världen med sig. Helt otroligt!

Bra gjort av en ung flicka, som ser så blyg och oförstörd ut. Det ser ut som att hon nästan ber om ursäkt för att hon finns.

Men har tydligen ändå förmågan att reta gallfeber på vuxna gubbar och kvinnfolk i Sverige, det ser man när man läser på Facebook.

Hon hyllas i andra länder.

Men, i Sverige där mer eller mindre hatas hon av vissa.

Jaja, de är nog inga man ska bry sig om, de har nog något allvarligt fel, kanske. 

Men vilken modig tjej!

 

Dagens namn är: Matteus, grattis! Om det nu finns någon som bär det namnet numera.

 

Ha en fin fortsättning på lördagens kväll, vi ses och hej då!

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 28 mars 16:38

  Klockan nio i morse och det regnar.          En dag med grå himmel blev det även denna dag! I morse när jag var ute och skottade bort det som rasat från taken så regnade det, tur att det inte kom i form av snö! Det var plusgrader i gårk...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 27 mars 17:20

  Klockan halv sju i morse och påskvädret år i full gång.          Usch för snö, jag var så blåögd och trodde att det inte skulle komma några mera snöhugg den här vintern, det har varit nog många. Men det har vräkt ner sedan i går och låg n...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 26 mars 17:18

  Det snöar och det snöar...    I dag har aprilvädret tjuvstartat och hållit på hela dagen. Det har snöat, det har varit solsken, det har varit mycket moln och lite moln. Det var 14 grader kallt i morse, men då hade solen hunnit nudda ter...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 25 mars 16:30

  Halv sju i morse och solen banar sin väg fram genom molnen!      En dag med solsken, mycket välkommet! Det var en kall morron, omkring 14 minusgrader före solens uppgång. Det har varit "kallsnåa", men vad gör det om solen skiner. Viss...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 24 mars 16:44

    Klockan sju i morse såg det ut så här, men det kom av sig.   det var en god början, men inte mycket mera.   Det blev inte en solskensdag, mest bara moln har det varit. Lite luckor ibland men kortvariga. Just nu är det 2,6 minusgrader n...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards