oskmar

Direktlänk till inlägg 31 augusti 2023

Augusti 2023 08 31 grå himmel

Av Elsa Mårtenzon - 31 augusti 2023 16:41

 

Halv åtta i morse, tämligen grå himmel i dag också.

    

Det har varit sjöblött i dag också, trots att det inte regnat. Det märks att hösten är här, det vill inte torka upp under dagarna, isåfall ska det blåsa bra och solen skina.

Just nu är himlen helgrå och det är 17,9 grader varmt, svag vind som kommer från norr.

 

Jag var ut på en promenad mitt på dagen och kunde konstatera att jag inte varit med om någon höst med såna mängder svamp överallt. Det märks att det varit mycket regn under augusti.

  

I morron börjar en "stor högtid", för älgjägare, och jag missunnar dem inte högtiden, den verkar äkta och sann.

Jag minns hur Göte började minst tre veckor i förväg att styra och ställa för älgjakten och såg fram emot den av hela sitt hjärta. Samt köra skogsbilvägarna på jaktområdet för att se om det fanns gott om, eller lite älgspår.

  

På eftermiddan kom Ingrid och överraskade mig med en blomma, men även vindruvor. Jag klagade förra gången hon var hit att jag köpt vindruvor två veckor i rad och fått slänga ut dem åt skatorna, de förstördes på två dar hemma.

Nu hade de varit till Vilhelmina och handlat och hon tyckte att vindruvorna såg fräscha ut där och köpte en ask som hon gav till mig. 

Jag ville betala men det skulle jag inte sa hon, när man får en gåva så betalar man väl inte. Nähä, tack så mycket för blomman och druvorna!

   

  

Sjöutsikten i Knackaitorpet, lika grå himmel där också...    


I 3000 otroliga fakta läser jag följande:

"Kläder tvättades inte så ofta under 1800-talet.

"Årstafrun", Märta Helena Reenstierna berättar i sin berömda dagbok att hon ägde en klänning som inte tvättats på tio år.

 

Ojdå! Men vad folk skulle lukta illa på den tiden, men alla luktade väl lika dåligt så det blev en vana som de inte kände av och tyckte att det var som det skulle bara.

Numera sliter vi väl ut kläderna i tvättmaskinen, men hellre det än att gå omkring och agera stinkbomb. Fy så hemskt!

 

Dagens namn är: Arvid och Vidar, grattis till er!

 

Namnet Arvid har funnits i Bellvik, nämligen Arvid Östlund, född 1861 i Bellvik, gift med Sara Östlund, född Wiklund, 1864 i Bellvik. 

Paret fick 13 barn, en bragd som var ganska vanlig på den tiden. Tänk att föda 13 barn och därtill arbeta hårt för sitt uppehälle, det var ingen dans på rosor för dem minsann.

 

Ha en fin torsdagkväll, vi ses!

 

Hej då!

    

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 14 maj 16:52

  Sommargardinerna på plats och den mesta snön är borta på gården.    Vilken solskensdag! Det har varit 23-24 grader varmt och solsken från tidiga morgonen. Äntligen kom den efterlängtade majvärmen! Det har verkligen tagit på snön och isen ...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 13 maj 16:43

  Kvart över sex i morse, solen högt på himlen och tät dimma över sjön.    Ja, det här är skillnad det minsann! Det har varit solsken och det har varit varmt, vilket vi inte varit så bortskämda med den här våren, men nu var det dags. I mors...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 12 maj 14:44

  Dimman svävar över sjön som på en augustimorron, men det är ju maj månad nu, har den gått vilse?      Under natten regn och på morgonen dimma över sjön. Blir det värme nu som utlovats så kommer grönskan som ett brev på posten, även här! J...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 11 maj 16:53

  Klockan sex i morse var solen redan högt på himlen!      För det mesta har det varit solsken idag, ibland har molnen skymt solen men inte så länge. Det har inte blåst som igår och det var därför riktigt skönt när jag var ut på min vandring....

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 10 maj 16:46

  Just nu, solen strålar!        Det har varit växlande molnighet under dagen, men med mycket solsken. Det har blåst småspik och idel kalla vindar från norr, jag har hållit mig inomhus. Just nu är det 6 plusgrader och endast några lätta s...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Augusti 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards