oskmar

Direktlänk till inlägg 1 september 2023

September 2023 09 01 grå himmel

Av Elsa Mårtenzon - 1 september 2023 16:42

Skogens röda guld, sååå vackra! 

    

Det har varit bra väder trots att solen lyst med sin frånvaro, jag har inte ens sett skymten av den.

Vinden har varit måttlig och kommit från norr. Halv sju i morse var det 9 grader varmt.

Just nu är det 15,7 grader varmt, samma riktning på vinden som under dagen och den är ganska stillsam.

 

Röda och granna väntar de på att jag ska plocka dem ner i hinken!

    

Min morron började med, efter frukosten, att hämta lite ved om jag skulle  känna för lite värme i spisen i helgen, litegrann känns det att det är höst nu.

Efter elvakaffet tog jag kökssaxen i näven och gick ut och trimmade gräset kring bagarstugan, med böjd rygg och en kökssax går det bra också, liiite obekvämt men.

 

 

Moln som var gråa men vackra fotade på hygget.

     

Under eftermiddan har jag gjort en sak som jag trodde att jag inte skulle få uppleva mera. 

Jag har varit på hygge och plockat fem liter lingon och känner mig stormförmögen, med lingon som jag kunnat plocka själv och inte övermogna, precis lagom.

Detta kunde jag göra tack vare Ingrid, de hade varit där och plockat tidigare i veckan, hon sa, du behöver inte gå långt för att plocka dem.

Det stämde bra, jag gick ungefär 10 meter från bilen och kunde plocka fem liter för hand utan plockare.

Det var gott om lingon där och Ingrid sa att hon och Nils Gunnar nog skulle dit och plocka mera när han kom hem från älgjakten. Hon skulle höra av sig om jag ville följa med en gång till.

Att jag inte skulle kunna gå på ett hygge beror naturligtvis på att mina ben är som kokt spagetti på grund av min benmärgscancer. Men jag klarade upp det med hjälp av Ingrid som visste var de fanns och att förflytta mig med stavar i nävarna.

Ingrid bar min bärhink till bilen när vi skulle fara hem, annars fanns risken att den skulle bli tom.

 


 

Ingrid tittade upp och flinade åt mitt "klommer" ibland, jag såg det nog!

    

Och en underbar njutning var det att få sitta på en stubbe och inta en mugg kaffe med fika bröd, det smakar extra gott i skogen.

Ingrid, du har gjort dagens goda gärning, tusen tack!

    

 

Medan vi njöt av fikat fanns det en liten ljusning bland molnen.

  

 

Nu har jag hört på nyheterna att flera partiledare tackar nej till Nobelfesten på grund av att Rysslands ambassadör är inbjuden.

 

Så dåligt gjort av nobelstiftelsen att bjuda in de som krigar och försöker utplåna folket i Ukraina.

  

Men bra gjort av partiledarna, hoppas det blir flera av dem som tackar nej. Jag hoppas att de forskare som fått sig tilldelat pris också tackar nej.

  

 

Dagens namn är: Samuel och Sam, grattis till er som bär de namnen!

 

Ha en fin fortsättning på fredagkvällen, vi ses!

 

Alla bilder ikväll från ett hygge på skogen, fullt med röda lingon. 

"På lingonröda tuvor på villande mo"!

Hej då!

      

 
 
Ingen bild

Ingrid

1 september 2023 21:44

En fin stund hade vi Elsa! Härligt att du klarade det! Vi gör om det!

Elsa Mårtenzon

2 september 2023 16:54

Det låter bra det Ingrid, jag skulle behöva en par liter till för min lingonkaka och för mina äppelpajer framöver hösten. Ha det trevligt på fjällturen!

 
Ingen bild

christin

2 september 2023 08:50

Hej Elsa! Jag har inte glömt dej även att jag inte är inne och skriver så mycket nuförtiden... Roligt att du kommit ut i bärskogen och plockat lingon och jag tror inte att Ingrid ler åt hur "klomret" du är. Jag tror att hon är glad och förnöjd att ni kunde följas ut så här och att ni båda kunde njuta av det... Jag minns min Mor när hon var sjuk och hon och granntanten for ut och plockde en plockare med lingon... Mera orkade inte min Mor, de gick en sträcka också, och när hon kom hem så stekte hon strömmingsflundror och gjorde potatismos och bjöd grannen på middag... Så kunde de ha det fortsatt mysigt tillsammans ännu en tid... Så jag hoppas att ni kan fortsätta att njuta av så fina stunder tillsammans...

Elsa Mårtenzon

2 september 2023 17:04

Haha, jag måste få skratta, idag har jag nämligen tänkt, Christin har slutat höra av sig. Men det hade du inte eller så var det tankeöverföring.
Naturligtvis tror jag inte att Ingrid skrattade åt mig av elakhet, det var nog bara ett snällt flin.
Som vanligt är det ingen som förstår när jag försöker vara rolig, men hon hade all anledning att flina åt mig för jag såg nog rätt dråplig ut. Jag såg nog ut som en viss president där jag vinglade fram och jag tål att skrattas åt, särskilt när jag vet att det inte är av ondo.
Jag minns din mamma så väl för hon hade många studiecirklar så vi hade rätt mycket kontakt, jag tyckte att hon var en alert och hurtig kvinna, som du Christin! Ha det bra!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 14 maj 16:52

  Sommargardinerna på plats och den mesta snön är borta på gården.    Vilken solskensdag! Det har varit 23-24 grader varmt och solsken från tidiga morgonen. Äntligen kom den efterlängtade majvärmen! Det har verkligen tagit på snön och isen ...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 13 maj 16:43

  Kvart över sex i morse, solen högt på himlen och tät dimma över sjön.    Ja, det här är skillnad det minsann! Det har varit solsken och det har varit varmt, vilket vi inte varit så bortskämda med den här våren, men nu var det dags. I mors...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 12 maj 14:44

  Dimman svävar över sjön som på en augustimorron, men det är ju maj månad nu, har den gått vilse?      Under natten regn och på morgonen dimma över sjön. Blir det värme nu som utlovats så kommer grönskan som ett brev på posten, även här! J...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 11 maj 16:53

  Klockan sex i morse var solen redan högt på himlen!      För det mesta har det varit solsken idag, ibland har molnen skymt solen men inte så länge. Det har inte blåst som igår och det var därför riktigt skönt när jag var ut på min vandring....

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 10 maj 16:46

  Just nu, solen strålar!        Det har varit växlande molnighet under dagen, men med mycket solsken. Det har blåst småspik och idel kalla vindar från norr, jag har hållit mig inomhus. Just nu är det 6 plusgrader och endast några lätta s...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< September 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards