oskmar

Direktlänk till inlägg 9 augusti 2018

Augusti 20180809 sol och moln

Av Elsa Mårtenzon - 9 augusti 2018 21:00

 

Mörka moln ovanför bagarstugan, det verkar som att det blir regn i natt...

 

 

I dag har vädret varit sådant att jag kunnat klippa gräs i fyra timmar på eftermiddan. 

Det har varit sol så gott som hela tiden i dag och lagom temperatur för arbete.

Nu är klockan 21.15, det är 17,5 grader varmt och på himlen är det en hel del moln som tornar upp sig och bortåt Avaträsk där ser det ut som att det regnar nu.

I väster är det guldfärgade moln och på en del andra ställen är det tjocka grå/svarta och en del rosa också, bra blandning på molnen alltså.

 

På eftermiddan kom Nils Gunnar, Ingrid och Jon och hälsade på. Jag påminde Jon om när han sa i  6-7- års åldern att han skulle bli "gräsklipparman" när han blev stor. Jag frågade om han stod fast vid sitt tidigare beslut om yrkessval.

Men han hade ändrat sig. Han tyckte alltid på den tiden när han kom, att det var roligt när han fick använda min lilla gröna gräsklippare och klippa gräs. Nu när han är 16 år har han insett att som framtida yrke är det inget att satsa på. Så klart!

 

Jag har sett på en timmes debatt om skolan på TV:n, med både lokala politiker i Borlänge där debatten gick av stapeln, samt Fridolin, skolminister och Björklund.

Den fackliga företrädaren tyckte jag hade så klara och rediga åsikter i debatten att hennes ord bör politikerna absolut ta till sig.

Sedan håller jag med om att de största problemen i skolan började när den kommunaliserades, det bästa vore att förstatliga den igen. Det finns för många kommuner som inte har den ekonomiska styrkan bland annat att klara det själva. Skolan är alldeles för ojämlikt och där tror jag att privatiseringen är en bov också. De privata vill helst välja de duktigaste eleverna och segregationen ökar därmed. Och det jagas vinster som blir viktigare och viktigare för den som driver skolan.

 

Dagens namn är: Roland, han som jag känner bäst är min kusin Roland. Han och Kerstin har haft sin stuga här på Näset tills förra året när de sålde den och flyttade till Umeå.

 

Ha en fin fortsättning på torsdagkvällen, vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 22 april 17:51

  Halv åtta i morse och det ser lovande ut på väderfronten.      Kalasväder i dag, solsken från en klarblå himmel, men kallblåst idag också! Under natten var det 7-8 minusgrader och riktigt frusen mark i morse. Solen har tyvärr inte orkat...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 21 april 16:26

  Klockan nio igårkväll lyckades jag fånga månen, det var svårt att hitta en bra bild när jag inte ville gå ut i kallblås´n. Jag hade fel förra veckan när jag skrev att den var på nedåtgående, det var tvärtom, den hade bytt läge och det tänkte ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 20 april 17:43

  Kvart över sex i morse och jag anar vilken sorts väder det blir i dag, inte det sämsta.      Lite blandat på himlen idag men kallblåst som inte lockade till att hålla sig utomhus. Jag var ut på en promenad på eftermiddan men frös in tidigar...

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 19 april 16:03

  Så här ser det ut just nu, men det blåser svinkallt kände jag nu när jag var ut och tog lite bilder.      I dag har det varit solsken från dess uppstigning och kommer pågå tills den gömmer sig bakom bergen! Det var minusgrader från igårkv...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 18 april 16:24

  I morse hade jag både renar och rådjur här, men renarna jagade jag bort...    Morgonen började med grå himmel men desto soligare blev det sedan under dagen, perfekt! Just nu är det 3,5 plusgrader och klarblå himmel, grant värre. Så kan de...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards