oskmar

Alla inlägg den 2 augusti 2018

Av Elsa Mårtenzon - 2 augusti 2018 19:56

 

I kväll ställer jag frågan: Känner du igen dig B Nilsson?

 

 

Nu kommer torsdagens inlägg, har ju skrivit onsdagens tidigare i kväll. Ligger efter på grund av åskväder och internetfrånvaro.

 

Det har varit varmt och kvavt med fuktig luft i dag också. Tror fasen att det är fuktig luft efter allt regn i går kväll, 65-70 mm!

Inget regn i dag, men en del moln på himlen. Där emellan solsken och en helt blank sjö, där man kunnat se fiskarna gå upp till ytan och hämta insekter att äta. Samtidigt passade fiskmåsarna på att dyka ner och ta sig en fisk då och då. Jag gillar inte fiskmåsar, de ska inte vara här, de hör inte hit.

Nu är klockan 21.00, det är 21 grader varmt, en del moln och spegelblank sjö. Vacker kväll!

 

I dag fick jag sällskap av Ingrid till elvakaffet, vi satt ute i solen och plågade oss i värmen. Och plågade oss ännu mer med att ta en promenad i samma värme uppför backen till Näsudden.

 

Men, det är ju ändå småsaker vår värme här i Sverige, ikväll säger de på nyheterna att det kan bli 50 grader eller mer, på sina ställen i Portugal och Spanien i helgen.

 

Åh herre jösses, 20 grader mer än vad vi hade förra veckan, där vill inte jag vara! Det är ju dessutom förenat med livsfara och det är fullt förståeligt att det är svårt att överleva det.

Jag tycker det var svårt nog att överleva 30 grader i sovrummet i natt, med stängda fönster pga regnet och avstängd fläkt pga ingen el-ström. Det är inte lätt att sova under de omständigheterna, man blir bara för mycket för sig själv och vet inte vad man ska göra av sig. Jag gladde mig åt att det blev morron så småningom efter en lååång natt. Hoppas det blir en bättre natt denna.

 

Dagens namn är: Karin och Kajsa. Det har funnits minst två med namnet Karin i Bellvik. En som var granne med den här gården och mormor och morfar, som alla kallade "Johan Lindmans Karin", född 1859 i Långfors, Högland, dog 1915.

De hann inte vara grannar så länge för mormor och morfar gifte sig 1906, det blev bara några år det. Och Johan Lindman dog året efter sin fru. Jag har förstås berättat om dem i Bellviksboken.

 

Nästa Karin i Bellvik var Karin Wallin, som lämnade Bellvik i sin tidiga ungdom och jag tror inte jag har sett henne sedan hon gick på skolan i Bellvik. Jag har hört att hon inte lever längre.

 

Det andra namnet är jag också bekant med, eftersom jag har en kusin vars fru heter Kajsa, de bor i Dorotea.

 

Ha en fin fortsättning på torsdagkvällen, vi ses och hej då!

 

 

Av Elsa Mårtenzon - 2 augusti 2018 18:19

   

Fina moln på blå himmel...

 

 

Ja, har jag klagat över torkan i sommar så fick jag så jag teg denna dag! 

(Nu skriver jag för onsdagen, i går alltså)

 

Det åskade i flera timmar, började redan på eftermiddan. Blixtrarna kom tätt och det small ordentligt ibland. Men som det regnade i går kväll tror jag inte att jag varit med om förut. När jag kollade regnmätaren i morse var det 65-70 mm i den. Det var ytterst nära att det svämmat över i den, så jag kan tänka mig att en del studsat utanför den också.

Det bildades små sjöar lite överallt på gården och en rinnande bäck från brunnen som jag har på gården och fram till vedboden, på grund av lutningen på marken. 

På biltaket studsade regnet 30-40 cm upp, det blev rejält tvättat, jag når inte upp att tvätta det annars, men nu fick jag hjälp från naturens krafter.

Jag gick från fönster till fönster och kollade så länge det varade och stod ute på bron och njöt av krafterna som omgav mig. Det var mäktigt!

Men el-strömmen den försvann i ett tidigt skede och ingen dator funkade, eller rättare sagt internet var putsväck, tills för en stund sedan när "datadoktorn" Bernt kom och fixade. Han är en ängel!

Elströmmen kom tillbaka någon gång under sena natten.

 

Det var så varmt hela dagen i går, en sån där kvävande åskvärme som driver fram svetten om man så bara sitter på en stol, tryckande värme.

För att inte tala om natten, när det inte gick att ens ha öppna fönster pga regnet och ingen fläkt pga bristande el- ström, som lindrade värmen. Det ääär inte skönt att sova i 30 graders värme! Det gååår inte sova, jag blev glad när det äntligen vart morron på den femte dagen - torsdagen.

 

I går kväll var Mary, Bert och Kerstin hit och sa, hej då och i morse åkte de till Stockholm och Östersund. För mig känns det tommare då, för jag har träffat dem väldigt många gånger under den här tiden. Men jag får vänja mig, det brukar jag vara duktig på.

 

Onsdagens namn var: Per, och då gratulerar jag Per Andersnäs i Linköping, som nyss varit i Bellvik en vecka. Han och hans fru hälsade på flera gånger, de gick ner till sjön och badade och då är det nära till mig på en kopp kaffe, de har också åkt tillbaka nu.

Roligt med sommargäster, men mindre roligt när de far sin kos.

 

Jag hoppas du hade en fin onsdagkväll igår!

Jag satt i mörker med ficklampan och löste korsord tills halv tolv. Då gav jag upp "ficklampslyset" och avslutade dagen med att läsa i sängen - med ficklampan som hjälp, inge vidare lyse att läsa i.

(Senare ikväll ska jag skriva dagens rapport, nu ska jag se nyheterna.)

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards