oskmar

Alla inlägg den 12 augusti 2018

Av Elsa Mårtenzon - 12 augusti 2018 17:15

 

Utsikten över viken, från Näsudden...

 

 

 

En dag med höstkänsla, lite regnstänk ibland och lite solsken ibland, 11-12 grader varmt under dagen. 

Morgonen började storstilat, med klarblå himmel och strålande solsken. Men redan vid niotiden var det ändrat, så fort kan det gå att det blir annat väder.

Nu är det 13,00 grader och en del blå himmel, vinden kommer från norr. Solen titttar fram ibland.

 

I dag har jag varit och hälsat på hos Nils Gunnar och Ingrid och där jobbades det med nya hundburar. På planerings och rivningsstadiet än så länge. Vad jag förstår så återstår en hel del innan allt är klart, men det tråkigaste är gjort, som jag ser det.

 

Elvakaffet intog jag för mig själv i dag, lika bra att vänja sig nu efter sommar och ledigt folk som dyker upp och överraskar.

 

I går såg jag en partiledares sommartal och fick rysningar över hela kroppen. Så "segervisst" och så kusligt!

Samma sorts rysningar som jag fått när jag sett tal på svart/vita filmer från 1930-40- talet av en potentat som skrek sig hes för att elda folket. Och tyvärr så lyckades han förvrida skallen på sååå många. Och vart det ledde vet vi ju i dag, åtminstone hoppas man ju att de vet hur det kan gå om  man inte besinnar sig i tid.

Jag har sett de andra partiledarnas tal som nu pågått dagligen, men ingen annan av dem har kunnat framkalla rysningar. Och tur är väl det! 

Måtte folk tänka till, både en och flera gånger därtill.

 

Missa inte en dokumentär som går av stapeln i kväll 21.15 på på 2:ans kanal! Han som levt bland dem och gjort dokumentären är otroligt modig och är värd all uppskattning för sitt mod. För att kunna upplysa oss som inte vet så mycket om hur illa det egentligen kan gå om dessa människor skulle få mera makt. 

 

Dagens namn är: Klara, inte en enda känner jag till med det namnet.

 

Det enda jag kommer att tänka på när jag läser namnet i almanackan, var på mornarna när jag gick på skolan i Bellvik och vi sjöng: "Din klara sol går åter upp". Och jag har inte tagit någon som helst skada av det heller, det tror jag inte att de andra gjorde heller. Det var en annan tid då, nu finns det nog lite "ömse" tankar kring detta.

 

Ha en bra fortsättning på söndagkvällen, vi ses och hej då!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards