oskmar

Direktlänk till inlägg 26 september 2018

September 20180926 blåsväder

Av Elsa Mårtenzon - 26 september 2018 17:28

 

Ja, så här har minsann inte Bellvikssjön sett ut i dag. Nej, den har varit helvild med vita vågtoppar som det skummat om, det verkar fortsätta också.

 

 

Men oj, vilket busväder det varit i dag! Och det pågår för fullt än. Jag har haft det jag gjort med att hålla fast fönstret i dag så det inte skulle blåsa ur mina händer och gå  sönder.

Det har det varit solsken ibland och ibland har det regnat. Men blåst har det gjort hela tiden och knakat i timmerväggarna på det 201 år gamla huset, men det står pall.

Nog har då jag varit glad att jag haft fyra väggar och tak omkring mig i dag.

 

Nu är det kväll och det går vita vågor på sjön fortfarande, vinden kommer från nordväst. Tallarna viker sig som pilbågar och det är konstigt att de inte knäcks, på sina ställen har de gjort det men inte dem jag ser, inte än i alla fall. Det är 5,3 grader varmt och mycket blå himmel och molnen flyger och far, det blir nog en kall natt.

 

Hoppsan, jag upptäckte nyss att jag att jag måste betala räkningarna ikväll. Redan slutet på den här månaden också, fort som vinden drar de iväg.

 

I dag har utredningen från pensionmyndigheten släpps, där de tittat på hur länge dagens 35-åringar behöver jobba framgent för att pensionen ska kunna hamna på 70% procent av den lön man haft. Det beräknas att de måste jobba till 70 år, oj då.

Ja, det blir nog ingen glad över. Mycket beror på, sägs de, att nu är livslängden så mycket längre än vad den varit tidigare och vill man då ha en pension som det går att leva på måste enligt utredningen pensionsåldern höjas.

Det blir något för politikerna att bita i det, men det måste absolut  bli en uppgörelse över partigränserna. Annars skulle det bli ett himla liv, det skulle bli hela havet stormar.

Det har stormat tillräckligt under de här åren som gått om pensionen och det har de skylt på Löfvén så klart. Trots att han inte har haft den minsta orsak till den pension som det klagats över. Då den uppgörelsen gjordes fanns han inte alls med i bilden.

 

Dagens namn är: Enar och Einar.

Enar, född 1904, var min morbror som bott i och ägt det här huset som är 201 år. Han var den som såg till att jag hade turen att få komma tillbaka till det hus och den plats där jag såg dagens ljus och det är jag honom evigt tacksam för.

Enar var också född på den här gården.

 

Namnet Einar har förekommit både i Bellvik och Nybäcken.

I Bellvik föddes Einar 1916, han var son till Johan och Karolina. Han bodde i Bellvik så länge han kunde, flyttade på Bergvattengården i Dorotea när ålder och hälsa påkallade.

 

Einar, född 1913 i Nybäcken, gift med Maria Josefina, kallades Maja, född i Tallberget Åsele, familjen hade fyra barn. 

De bodde i Nybäcken tills de sålde till Vattenfall och flyttade till Lökom i Ångermanland.

Jag har naturligtvis berättat om familjerna i Bellviksboken och Nybäcksboken.

 

Ha en bra fortsättning på onsdagkvällen, vi ses!

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 28 mars 16:38

  Klockan nio i morse och det regnar.          En dag med grå himmel blev det även denna dag! I morse när jag var ute och skottade bort det som rasat från taken så regnade det, tur att det inte kom i form av snö! Det var plusgrader i gårk...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 27 mars 17:20

  Klockan halv sju i morse och påskvädret år i full gång.          Usch för snö, jag var så blåögd och trodde att det inte skulle komma några mera snöhugg den här vintern, det har varit nog många. Men det har vräkt ner sedan i går och låg n...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 26 mars 17:18

  Det snöar och det snöar...    I dag har aprilvädret tjuvstartat och hållit på hela dagen. Det har snöat, det har varit solsken, det har varit mycket moln och lite moln. Det var 14 grader kallt i morse, men då hade solen hunnit nudda ter...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 25 mars 16:30

  Halv sju i morse och solen banar sin väg fram genom molnen!      En dag med solsken, mycket välkommet! Det var en kall morron, omkring 14 minusgrader före solens uppgång. Det har varit "kallsnåa", men vad gör det om solen skiner. Viss...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 24 mars 16:44

    Klockan sju i morse såg det ut så här, men det kom av sig.   det var en god början, men inte mycket mera.   Det blev inte en solskensdag, mest bara moln har det varit. Lite luckor ibland men kortvariga. Just nu är det 2,6 minusgrader n...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< September 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards