oskmar

Direktlänk till inlägg 28 mars 2019

Mars 2019 03 28 sol, töväder och blåst

Av Elsa Mårtenzon - 28 mars 2019 15:59

 

Men va är det här för usel bild, tänker du kanske? Jo, det är ladugården som speglar sig i vattenpölarna på en isig gård, hos mig. Jag blev blöt om fötterna på min promenad i dag, skorna tog in vatten. Stövlar går inte att ha när det är så här halt.

 

 

 

Oj, vad det töar, det skvalar och rinner vatten överallt. Solen har fått göra rätt för sig under dagen, men nu är det en hel del moln i vägen igen.

Jag har varit ute och promenerat men det är inte roligt, man får hålla tungan rätt i munnen för det är grishalt, trots broddskor känns det osäkert. Men annars var det skönt och härligt i solen.

Blåsten har kommit tillbaka igen och då tar det ännu mera på snön. Det är många kala fläckar här på gården nu och stora vattenpölar på isen.

Just nu är det 7,5 plusgrader och väldigt grå himmel, ser ut som om det ska börja regna.

Trädkronorna svajar och det innebär friska vindar.

Nä, nu skiner solen igen och det har blivit blå himmel - aprilvädret har börjat!

 

I dag har VD:n för Swedbank fått sin dom, men den var lindrig, enligt mig.  Hon har sparkats från sitt uppdrag, men får kassa in ca 22 miljoner kronor för sina lögner och en dåligt skött insats för banken. Ohederlig helt enkelt! Men märkligt att styrelsen inte verkar behöva ta sitt ansvar, utan får sitta kvar. Den måste ju ha vetat om en hel del av skurkhandlingarna.

När den sparkade VD:n blev intervjuad av Expressen verkade hon inte särskilt skamsen, inte alls egentligen.

 

Lite skrattretande för mig är, att de enda aktier som jag har är hos Swedbank. Tur att jag inte är så förmögen att jag har aktier för miljoner, då hade jag gjort en jäkla förlust för bankens aktier sjönk med hela 12 % under gårdagen, från en redan då låg kurs, som dalat hela tiden sedan det hela började.

 

Ja, vad ska man tro om Brexit nu sedan parlamentet i England beslöt att själva ta hand om hur avtalet med EU ska se ut. I gårkväll röstade de inte mindre än åtta gånger och av det blev det inte ett enat resultat. 

Jag hoppas på en ny folkomröstning, för nu har nog alla vaknat och förstått vad de gett sig in på.

När det röstades förra gången trodde ju många att det skulle bli till fördel för dem som ville vara kvar i EU. Särskilt ungdomarna trodde inte att folk skulle rösta för Brexit och ungdomarna vill inte lämna EU. Men de var antagligen för bekväma för att rösta, nu hänger de på pottkanten.

 

Dagens namn är: Malkolm och Morgan, grattis till er som bär dessa namn!

 

Ha en bra fortsättning på torsdagens kväll, vi ses!

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 19 april 16:03

  Så här ser det ut just nu, men det blåser svinkallt kände jag nu när jag var ut och tog lite bilder.      I dag har det varit solsken från dess uppstigning och kommer pågå tills den gömmer sig bakom bergen! Det var minusgrader från igårkv...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 18 april 16:24

  I morse hade jag både renar och rådjur här, men renarna jagade jag bort...    Morgonen började med grå himmel men desto soligare blev det sedan under dagen, perfekt! Just nu är det 3,5 plusgrader och klarblå himmel, grant värre. Så kan de...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 17 april 16:36

  Onsdagmorron klockan sex.   solen på väg. Det har inte varit så mycket sol idag och blåste kallt på morron. Under dagen har det varit omkring 4-5 plusgrader och det är ju tur om snösmältningen sker långsamt på grund all snö och för risken...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 16 april 19:16

  Kvart över sex i morse och väldigt grumligt på himlen.    Det har varit solsken idag och det är alltid välkommet. Lite kallblåst har det också varit och frusen som jag är så har jag helst varit inomhus. Just nu är det 2,3 plusgrader, lite...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 15 april 16:22

  Upplyftande?    Ja, men det är borta nu - tills nästa gång.         Vitt på taken i morse och vitt på backen. Men Gumman Tö har skött jobbet bra, allt är borttinat nu. Det har ju varit både plusgrader och regn och snön som kommit är borta...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards