oskmar

Direktlänk till inlägg 12 maj 2019

Maj 2019 05 12, regn och blåst

Av Elsa Mårtenzon - 12 maj 2019 17:30

 

Freja visar en av sina födelsedagspresenter i går, en liten söt sommardress. Och hon blir så lycklig när hon får nya fina kläder i present, hoppas det blir väder så småningom för sommarkläder. Och det blir det nog...

 

 

 

I dag har det varit allra bäst inomhus, men det blev inte snö i alla fall som väderrapporten meddelade i går.

Men regnat och blåst från norr har det gjort, det fönster jag skulle putsa i dag det fick jag ge upp, det blåste och regnade rakt emot det.

Ett tag på eftermiddan gick det vita vågor på sjön och inte har det varit särskilt varmt heller.

Just nu är det 4,8 grader varmt och det blåser aningen mindre, inte vita vågor i alla fall, lite ljusare på himlen är det också, så länge det varar.

 

I dag har jag varit till Knackaitorpet och uppvaktat Anders och fikat och ätit tårta som Lovisa gjort och den gick åt hel och hållen.

Det är nämligen tre stycken i "närmsta" kretsen som fyller år nu. den 11, 12 och 13 maj. Men Michael firade vi igår tillsammans med Freja, han jobbar ju i morron.

Nu blir det en paus till den 25 maj, då är det dags igen.

 

Nu går skammen på torra land igen, polisen misstänker flera mord och ett mordförsök på ett äldreboeende i Väst-Sverige. 

Ja, man får inte vara främmande för något numera tydligen, i det här fallet misstänks personalen som skyldiga i så fall, det undersöks nu hur det ligger till.

 

Nu är det bråk i Försvarsberedningen om pengar, det verkar som att det väntas krig i morrondag och måste beslutas på studs.

Nog tycker jag att det kan avvaktas ibland också när det gäller så stora satningar som , jag tror det rör sig om 84 miljarder. Och så behövs det väl något att bråka om också förstås.

 

Nu söks det lärare i Sju Häradsbygden från Spanien. Nog är det väl lite märkligt att det verkar som att det är för få som vill bli lärare numera.

Men det kan ha sina orsaker när man lyssnar på debatten som pågår nu ute i samhället.

Förr ansågs det ju som ett riktigt statusyrke, men inte nu längre som det verkar.

Ja, inget sig likt nu för tiden...

 

En annan sak som JAG tycker är lite märkligt är, att inte sotaren och tandläkaren kan samarbeta med varandra. De har skickat meddelande om "träff" med mig samma dag och samma tid. 

 Måste ringa och ändra dag i morronbitti...

 

Dagens namn är: Charlotta och Lotta, grattis till er därute som bär dessa namn!

 

Ha en bra söndagkväll, vi ses!

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 28 mars 16:38

  Klockan nio i morse och det regnar.          En dag med grå himmel blev det även denna dag! I morse när jag var ute och skottade bort det som rasat från taken så regnade det, tur att det inte kom i form av snö! Det var plusgrader i gårk...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 27 mars 17:20

  Klockan halv sju i morse och påskvädret år i full gång.          Usch för snö, jag var så blåögd och trodde att det inte skulle komma några mera snöhugg den här vintern, det har varit nog många. Men det har vräkt ner sedan i går och låg n...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 26 mars 17:18

  Det snöar och det snöar...    I dag har aprilvädret tjuvstartat och hållit på hela dagen. Det har snöat, det har varit solsken, det har varit mycket moln och lite moln. Det var 14 grader kallt i morse, men då hade solen hunnit nudda ter...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 25 mars 16:30

  Halv sju i morse och solen banar sin väg fram genom molnen!      En dag med solsken, mycket välkommet! Det var en kall morron, omkring 14 minusgrader före solens uppgång. Det har varit "kallsnåa", men vad gör det om solen skiner. Viss...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 24 mars 16:44

    Klockan sju i morse såg det ut så här, men det kom av sig.   det var en god början, men inte mycket mera.   Det blev inte en solskensdag, mest bara moln har det varit. Lite luckor ibland men kortvariga. Just nu är det 2,6 minusgrader n...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards