oskmar

Direktlänk till inlägg 21 maj 2019

Maj 2019 05 21 sol blandat med moln

Av Elsa Mårtenzon - 21 maj 2019 16:28

 

Det är så vackert på himlen på kvällarna så det är synd att dra ner rullgardinen och gå till sängs fast klockan är tolv, men då måste jag, för det är ju en ny dag snart då.

 

 

 

En vacker och varm dag med solsken och vackra bulliga moln på himlen.

Utomhus ser det nu ut som det brukar göra omkring midsommar, det har gått sååå fort med grönskan och lövsprickningen efter regnet som kom i söndagskväll. 

Det doftar så gott ute, mest på morron och kvällen. Det är synd att tiden går så fort nu att man knappt hinner njuta av allt det gröna och sköna.

När majmånaden ser ut så här tycker jag att det är absolut den bästa tiden, allt är så fräscht och nyutslaget i maj och även början av juni.

Nu i flera dagar har sjön legat blick stilla och det är så vackert att jag blir tårögd och känner stor tacksamhet till livet och hur bra jag har det.

Just nu under den tidiga kvällen är det 21 grader varmt i skuggan, under dagen har det varit 22-23 grader i skuggan. Fantastiskt!

Nu är det en liiiten svag krusning på sjön, det blir en vacker kväll bedömer jag. Vackra moln svävar över den enda planet vi har, som vi bör vara rädda om.

 

Obs! Nu efter den politiska debattens första halva på "Efter Fem" är det en nästan molnfri himmel.

 

En gång i månaden far jag på sjukstugan i Dorotea för att ta prover, det har jag gjort i dag också, och de är så goá och snälla alla i personalen att jag känner mig riktigt välkommen. Jag har absolut inget att klaga över när det gäller vården, likadant var det när jag var till Lycksele tidigare i vår.

Men det är så många som klagar så ibland tänker jag- är det då bara jag som blir bra bemött av både läkare och annan personal, eller klagas det i onödan?!

Ja, inte vet jag?

 

Äntligen har rättvisan kommit ikapp den uslingen som våldtog en åttaårig flicka för 24 år sedan. 

Han flydde från topsandet som polisen ville göra och det sa ju en hel del, att det var självklart att han inte hade rent mjöl i påsen.

Han har i dag blivit dömd till sex års fängelse, som är alldeles för lite när man tänker på att den åttaåriga flickan hittills haft ett 24 långt "straff".

Man behöver bara gå till sig själv för att förstå hur vidrigt detta måste kännas, man skulle inte en dag kunna få det ur tankarna, känns det som.

Men som vanligt säger han att han är oskyldig, fy, fy, och fy igen!

Han har åkt dit på ett DNA- prov, som om jag inte hörde fel, stämde med ett av hans barns DNA.

Hur ska detta kännas för hans barn?

Ja, där behöver man igen bara ställa sig själv i samma situation för att förstå.

 

Oj oj, vad det blåser i SD nu! Ja så går det när inte haspeln är på! Gubbsjuka är en svår sjukdom och därtill onykter och utan klart omdöme.

Nu gjorde jag en sväng till TV:n och fick höra att nu är SD:aren, Peter Lundgren  polisanmäld och det ska göras en förundersökning av åklagaren kring hans taffsande på en den kvinnliga SD- kvinnan.

 

Dagens namn är: Konstantin och Conny, grattis till er!

 

Ha en fin fortsättning på tisdagkvällen, vi ses och hej då!

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 28 mars 16:38

  Klockan nio i morse och det regnar.          En dag med grå himmel blev det även denna dag! I morse när jag var ute och skottade bort det som rasat från taken så regnade det, tur att det inte kom i form av snö! Det var plusgrader i gårk...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 27 mars 17:20

  Klockan halv sju i morse och påskvädret år i full gång.          Usch för snö, jag var så blåögd och trodde att det inte skulle komma några mera snöhugg den här vintern, det har varit nog många. Men det har vräkt ner sedan i går och låg n...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 26 mars 17:18

  Det snöar och det snöar...    I dag har aprilvädret tjuvstartat och hållit på hela dagen. Det har snöat, det har varit solsken, det har varit mycket moln och lite moln. Det var 14 grader kallt i morse, men då hade solen hunnit nudda ter...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 25 mars 16:30

  Halv sju i morse och solen banar sin väg fram genom molnen!      En dag med solsken, mycket välkommet! Det var en kall morron, omkring 14 minusgrader före solens uppgång. Det har varit "kallsnåa", men vad gör det om solen skiner. Viss...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 24 mars 16:44

    Klockan sju i morse såg det ut så här, men det kom av sig.   det var en god början, men inte mycket mera.   Det blev inte en solskensdag, mest bara moln har det varit. Lite luckor ibland men kortvariga. Just nu är det 2,6 minusgrader n...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards