oskmar

Direktlänk till inlägg 28 maj 2019

Maj 2019 05 28 regn och solsken

Av Elsa Mårtenzon - 28 maj 2019 16:41

 

Det här är min utsikt just nu när jag tittar ut, inte så illa, eller?

 

 

Från mitten av dagen rensades himlen fri från moln och det har varit solsken.

Det är lite märkligt vilken inverkan solen har, allt blir så mycket lättare och roligare både ute och inne då solen skiner. 

Ja, egentligen är det väl inte alls märkligt, för utan solen inget liv.

Från morron och på förmiddan var det regn och blåst, inte alls lika trevligt. Det var endast 2,5 plusgrader på morron och då ville jag ju inte gå ut alls.

 

Under natten har sjön stigit, "flödd", och när jag tittade ut genom sovrumsfönstret i morse klockan sex såg jag Anders båt flyta ute i sjön. Jag ringde dit och frågade om de bundit fast den, jag såg sedan att Anders och Lovisa var och fångade in den.

 

Jag var in till Dorotea på morron och var hemma redan kvart över elva. Jag längtade hem redan från det jag satte mig i bilen på väg dit.

Det var miljoner gropar i vägen efter allt regn, jag hoppas att det inte är meningen att den ska vara så resten av sommaren, tills groparna snöar igen.

 

Är det någon mer än mig som kommer ihåg vilket ståhej det var i Sölvesborg efter valet i höstas, över att Moderaterna och Sverigedemokraterna skulle regera i Sölvesborg tillsammans. Där rådde demokrati minsann!  

Men i dag har vi fått veta att kommunalrådet och två fullmäktigeledamöter avgått efter en mycket spektakulär bild på internet. Där de tre, M och SD, gör en anspelning på gruppsex, de har förklarat det med att, de skulle skoja till det om SD:s Peter Lundgrens sexövergrepp på en kvinnlig SD:are.

Så urbota dumma skämt är inte ens roliga, att de inte skäms! Ja, betydelse har det tydligen haft eftersom alla tre nu avgått.

De kan skämta bäst de vill men välja tillfälle och inte bjuda allmänheten på det, det är skattebetalarna som avlönar dem och man bör kunna känna nån sorts respekt för politiker.

 

En annan sak som jag tycker illa om det var på valvakan när det dansades någon sorts glädjeyradans, långdans med händerna på varandras axlar, jublande och skränande. Det tycker jag var otroligt barnsligt och jag skulle tycka att det var pinsamt och skämmas om det var det parti och den partiledare som jag röstat på som fjantade runt så där. 

För mig blir det ett löjes skimmer över dylika politiker, det kan tyckas att jag är gammeldags och tråkig i mina åsikter, men var sak på sin plats tycker jag.

Jag väljer inte politiker för att de ska roa mig, utan vara seriösa, ärliga och göra nytta för landet och folket.

 

Dagens namn är: Ingeborg och Borghild, grattis till er!

Här måste jag nämna att det fanns en Ingeborg i Bellvik, som hette

Ingeborg Mariana Vexevidia - det är namnet Vexevidia som är ett så ovanligt namn att jag endast träffat på det när jag forskade för Bellviksbokens tillkomst. Var hittade de såna namn?

 

Ha en fortsatt bra tisdagkväll, vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 22 april 17:51

  Halv åtta i morse och det ser lovande ut på väderfronten.      Kalasväder i dag, solsken från en klarblå himmel, men kallblåst idag också! Under natten var det 7-8 minusgrader och riktigt frusen mark i morse. Solen har tyvärr inte orkat...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 21 april 16:26

  Klockan nio igårkväll lyckades jag fånga månen, det var svårt att hitta en bra bild när jag inte ville gå ut i kallblås´n. Jag hade fel förra veckan när jag skrev att den var på nedåtgående, det var tvärtom, den hade bytt läge och det tänkte ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 20 april 17:43

  Kvart över sex i morse och jag anar vilken sorts väder det blir i dag, inte det sämsta.      Lite blandat på himlen idag men kallblåst som inte lockade till att hålla sig utomhus. Jag var ut på en promenad på eftermiddan men frös in tidigar...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards