oskmar

Alla inlägg den 1 januari 2019

Av Elsa Mårtenzon - 1 januari 2019 17:17

 

Mammas broderade  julbonad har några dagar till på sig ovanför dörren. Den föll på min lott när vi delade upp sakerna och kom således till det hus som varit mammas barndomshem. Om ni frågar mig så är det rätt bonad på rätt plats.

Men vem sätter lika stort värde på de här ärvda sakerna som jag gjort, det undrar jag ibland.  Jag som är en riktig nostalgiker och har till och med sparat morfars läskpapper som han använde när han hade affären och skrev beställningar till olika firmor. Ja, det har jag naturligtvis i museet.

 

 

 

Nä, fy vad det har börjat blåsa, nu får jag fullt med snö i vedboden. Det går nämligen inte stänga dörren när det rasat snö från taket, blåsten kommer rakt mot dörröppningen nu.

Snön var tung att skotta i dag och jag är jätteglad att Michael kom med fyrhjulingen och tog över. Jag klarade bara av att skotta en stig fram till ladugården, vedboden och gårdsmuseet, samt från bilen och runt den.

I dag var tomma snöspaden lite extra tung dessutom, jag sov nämligen bara tre timmar under natten.

Jag släckte sänglampan kvart i två i natt och kvart i fem vaknade jag av världens kramp i bena, enda raka var att kliva ur sängen och vandra fram och tillbaka i sovrummet ett bra tag. Det ville inte ge med sig helt och hållet, så resten av natten blev vakna timmar, eller det var ju nästan morron, jag klev upp i vanlig ordning när klockan var kvart över sex.

Det har varit lite slött bakom handlederna i dag, som mamma brukade säga.

 

Just nu är det 4,5 grader kallt och blåser som sjutton. Jag tror inte att det varit någon sol i dag, eller jag har inte lagt märke till det, snöspaden har fångat mitt intresse. 

Men så mycket såg jag att det var klar himmel i det närmaste genast i morse och den nu tunna månskäran hade sällskap av den stora stjärnan som vandrar på himlen på nätterna. Jag har ännu inte klart för mig vilket himlafenomen det är, den är större än alla de andra och har ett starkare sken än de övriga., 

Om det är någon som har ett tips så är det fritt fram att höra av sig.

 

I dag har vi fått ett gäng nya lagar som träder i kraft från och den första januari, hela 70 stycken.

Nyss hörde jag på radion att från årsskiftet har vi heller inte landsting utan länsregioner, som det kommer att heta när allt är klart.. På frågan från reporten blev svaret att de får utökade områden att ha ansvar över.

Ja, inte vet jag, men visst verkar det som de har all möda i världen med det ansvarsområde de har och har haft. Vad ska kunna bli bättre om det utökas? Ja, det är frågan det??? 

Det återstår att se, kanske kommer det bli en dyrbar erfarenhet.

 

Dagens namn är: Inget alls i dag.

 

Och nu har jag kört hela varvet med namnen sedan förra december när jag började bloggen. Från och med nu kommer jag bara att gratta på namnsdagen om det är någon jag känner till.

Och om det är någon speciell med dagens namn som jag vill berätta om när, andan faller på.

 

Ha en bra fortsättning på nyårsdagskvällen, vi ses!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards