oskmar

Direktlänk till inlägg 10 januari 2019

Januari 2019 01010 gråväder i dag

Av Elsa Mårtenzon - 10 januari 2019 16:16

 

Tusen tack för hjälpen i dag lillebror!

 

 

 

I morse låg det 1-1,5 cm nysnö på backen och det dör man ju inte av. Det har varit "kallsnåa" under dagen, när jag var ute och jobbade litegrann frös jag och var tvungen gå in och ta på mig mera kläder. Det har inte snöat under dagen och det har varit bara ett par grader kallt.

Just nu är det endast 1 minusgrad, men kallsnåa består.

 

I går kväll när jag skulle spola vatten i min mugg för att ta med mig upp i sovrummet gick det knappt få den full.

Ojoj, vad gör jag nu? Det var min första tanke, det var ju mitt i natten och jag måste vänta till morron för att vidta någon åtgärd.

Jag ringde Anders halvsju och beskrev min sits. Han var på väg till jobbet men lovade ringa en rörkrökare.

Så´na gånger känner jag mig verkligen ensam, när jag måste vänta tills det blir morron innan jag kan prata med någon om det. Och utan vatten är man helt handikappad, det är inte som förr på den här gården att det finns brunnar jag kan gå och hämta en hink vatten ur.

Medan jag inväntade rörkrökaren ringde jag Nils Gunnar för att fundera med honom om han trodde som Anders att det var tillslaget till, jag vet inte vad den heter, men en bunke jag har under trappen som ska se till att det finns tryck på vattnet som ska gå till kranen???

Det gick inte lång stund förrän Nils Gunnar kom och han hade med sig en dunk vatten, som jag verkligen behövde, jag hade en knapp halvliter som jag lyckades spola upp på kvällen.

Han var med rörkrökaren hela tiden och de räknade gemensamt ut och utförde ett provisorium som jag skulle kunna klara mig med tills ett nytt tillslag finns på plats, som ska komma i kväll, om jag har tur.

 

I dag har statsministerkandidaterna träffat talmannen, men vi vet inte mycket mera än det. Nästa vecka ska det väl komma någon form av avgörande.

Vi får se vad det blir och hur det går, det känns fortfarande som mycket står skrivet i stjärnorna. Datum för extraval har presenterats i dag, det är väl ett tecken på att det är ovisst hur det går.

 

I dag har utredningen om LSS- reformen presenterats, när jag hörde om den på nyheterna i morse så sågades den redan då, innan den presenterats. Det tycker jag var lite förhastat, man bör väl höra och se vad utredaren har att delge först innan man tar till storsläggan.

 

Dagens namn är: Sigurd och Sigbritt, ingen med det senare namnet känner jag till.

Sigurd har funnits i Bellvik och det berättade jag om förra januari.

Grattis till både Sigurd och Sigbritt som finns där ute!

 

Ha en fortsatt bra torsdagkväll, vi ses!

 

 
 
Ingen bild

christin

11 januari 2019 16:29

Jo visst känner du en Sigbritt!!! Jag heter också Sigbritt, när jag var yngre så skämdes jag enormt när jag var tvungen att uppge det namnet när jag började simskolan. Tyckte inte om det men sen gick det bra att heta Sigbritt, var inlagd på Lycksele las och där var en sköterska enormt glad när jag kom bara för att vi hade samma namn och det kanske inte är så vanligt. Jag hoppas att du inte har blåst bort idag, här blåser det ganska så hårt fortfarande.

Må så bra!!

Elsa Mårtenzon

14 januari 2019 22:40

Ja, men grattis Sigbritt! Jag kom på sedan att jag haft en tunnbrödsköpare som hette Sigbritt när jag bakade och sålde tunnbröd. Hon bor i Hoting, så du är inte alls ensam om det namnet...
Ha en bra fortsättning på måndagkvällen - för du har väl inte gått och lagt dig?

 
Ingen bild

christin

16 januari 2019 19:07

Tack! Jo jag hade nog gått och lagt mej mig eller möjligen att jag lyssnade på Karlavagnen lite och en soduku, men då ligger jag också....

I morgon blir det lugnt med politik och spännande TV så då får vi göra sånt som ska göras. Fast jag har alltid sett/lyssnat på Forum när jag städar och håller på med plantorna när den tiden är kommen. Det går sakta men det funkar bra.

Ha det så bra och njut av ljuset som kommer med stormsteg!!

Elsa Mårtenzon

20 januari 2019 16:58

Ja, nu har vi fått en regering framröstad efter många om och men, vi får se hur länge det är lugnt. Huvudsaken för mig var faktiskt att inte SD fick något att säga till om. Det hade varit fruktansvärt och från M och KD är inte steget långt alls till SD. Ränderna sitter i sedan -30 talet, det var många högerkrafter som var nazister då. Fy, fy och fy! Att klyftorna blir djupare i samhället råder ingen tvekan om med den här konstellationen, men det hade blivit avgrundsdjupa klyftor med det andra alternativet. Riktigt rakt på skriver jag inte på bloggen, där är jag lite försiktigare med åsikterna, jag är inte ute efter näthatet som florerar där... Ha det gott!

 
Ingen bild

christin

22 januari 2019 11:30

Ja visst är det hemskt med SD och att det är så många som inte verkar förstå vad de har för agenda. De flesta tror nog att det är invandringen som är den stora frågan men de vill ju ta bort alla rättigheter som yttrandefrihet, fri abort och allt med kultur sånt som inte passar dom men som dom själv använder friskt.... Det här med invandring som de flesta svenskar tycker ha blivit för mycket av, om de tänkte till och inser att alla behövs för att samhället ska gå runt. Nä tacka vet jag nymånen den är fin!
Ha det bra i kylan!!

Elsa Mårtenzon

28 januari 2019 16:22

Hej Cristin! Det tar tid innan du får svar, men det kommer sent omsider.
Ja, jag föredrar verkligen månen framför SD och jag hoppas vid Gud att de aldrig får nån makt. Nästa val hoppas jag att de får ungefär 3 %, att folk äntligen fått upp ögonen för vilken ohyra de är. Jimmie Å påminner mig så mycket om han som predikade för Livets Ord på den tiden, både till utseende och smilfinkeri, fy.
Ha det riktigt bra och hej för nu!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 19 april 16:03

  Så här ser det ut just nu, men det blåser svinkallt kände jag nu när jag var ut och tog lite bilder.      I dag har det varit solsken från dess uppstigning och kommer pågå tills den gömmer sig bakom bergen! Det var minusgrader från igårkv...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 18 april 16:24

  I morse hade jag både renar och rådjur här, men renarna jagade jag bort...    Morgonen började med grå himmel men desto soligare blev det sedan under dagen, perfekt! Just nu är det 3,5 plusgrader och klarblå himmel, grant värre. Så kan de...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 17 april 16:36

  Onsdagmorron klockan sex.   solen på väg. Det har inte varit så mycket sol idag och blåste kallt på morron. Under dagen har det varit omkring 4-5 plusgrader och det är ju tur om snösmältningen sker långsamt på grund all snö och för risken...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 16 april 19:16

  Kvart över sex i morse och väldigt grumligt på himlen.    Det har varit solsken idag och det är alltid välkommet. Lite kallblåst har det också varit och frusen som jag är så har jag helst varit inomhus. Just nu är det 2,3 plusgrader, lite...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 15 april 16:22

  Upplyftande?    Ja, men det är borta nu - tills nästa gång.         Vitt på taken i morse och vitt på backen. Men Gumman Tö har skött jobbet bra, allt är borttinat nu. Det har ju varit både plusgrader och regn och snön som kommit är borta...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards