oskmar

Direktlänk till inlägg 24 januari 2019

Januari 2019 01 24 snöar

Av Elsa Mårtenzon - 24 januari 2019 16:13

 

NU är det snörikt på träd och buskar igen, vackert vinterlandskap...

 

 

 

I dag har det snöat hela dagen utan uppehåll, det började redan igårkväll.

Jag har varit ute och skottat på eftermiddan, ungefär en dm låg där. Väntar nu på traktor med snöslunga som kan göra resten.

Enligt YR så ska det snöa hela helgen också, från fredag och till och med söndag, det blir lite påökt då.

Just nu är det 9,5 grader kallt och riktigt mörkt fast klockan inte är mera än halv fem, beror nog mest på att det är så lågt i tak.

Nu är det jättetjusigt vinterlandskap med mängder snö i träden. På väderleksrapporten sägs det att det ska bli blåst, men det tänker jag protestera mot.

 

På tisdagkväll fick jag ett meddelande från Telia att jag hade slut på surf, men hade möjlighet att fylla på. Det fanns tre alternativ, det lägsta var för 99 kronor och skulle hålla till ett datum i februari. 

Men redan i gårkväll fick jag samma meddelande och tappade internetuppkoppling direkt. Då vågade jag inte fylla på för en ny period, trodde att det var något nytt försök från kriminella att göra sig pengar.

Jag har varit kund hos Telia sedan december, 2011 men har inte drabbats av detta förrän den här veckan och har surfat ungefär likadant hela tiden. Spelar inte spel på datorn och ser inte på film eller TV program på den heller, jag har mobilt bredband.

Ringde Telia i morse och fick prata med en jättetrevlig kille som kollade min surftrafik.

Han kunde inte upptäcka att det var något som stack ut, endast att det var lite mera den 11 januari. Och jag vet inte om att det var något särskilt den dagen som lockade mig att sitta och surfa, inget ovanligt alls.

Jag blev hjälpt i dag i alla fall som du märker, annars hade jag ju inte varit här. Den här killen fyllde på 10 gb som skulle räcka fram till 1 februari och det skulle inte kosta mig några extra pengar.

Det märkliga är att Gunnel ringde i dag och berättade att hon blivit ut för samma fenomen och det var också den 11 januari som utmärkte sig litegrann på hennes surf också. Något lurt ändå, tycker jag.

 

Eftersom det ska fortsätta snöa så vet jag alltför väl vad jag ska göra i morron. Behöver inte fundera på vad jag ska syssla med under fredagen, men det brukar jag inte behöva oroa mig över ändå, alltid finns det något roa sig med.

 

Dagens namn är: Erika, det namnet har förekommit i Bellvik.

Jag säger grattis på namnsdagen till er som bär det namnet!

 

Ha en bra fortsättning på torsdagkvällen, vi ses och hej då!

 

 
 
Telia Sverige

Telia Sverige

26 januari 2019 10:40

Hej!

Ibland kan det vara en uppdatering av telefonen, att telefonen gjort en säkerhetskopia eller något liknande som dragit mycket surf. Kolla igenom dina uppdaterade appar eller program så kanske du kan koppla ihop det med datumet? :)

Skönt att du fått hjälp av en kollega iallafall. Hör gärna av dig till oss via sociala medier om du har frågor eller funderingar framöver. Här finns vi årets alla dagar!

Ha det gott! /Lisa, Telia Kundservice

http://https://www.facebook.com/telia

Elsa Mårtenzon

27 januari 2019 17:20

Vad jag kan se om mina göromål den dagen så hade jag nog inte tid med vare sig mobilen eller datorn. Jag hade nämligen hantverkare här på förmiddan och hade städjobb att klara av efter det.
Men tack för visat intresse från din sida och Telia kundservice!
Jag hoppas att jag slipper krångel efter det här, jag har ju inte haft något i den vägen och varit kund sedan 2011. Jag var ganska övertygad att det var något kriminellt i görningen, det finns sån ohyra som försöker hela tiden att lura äldre genom att kopiera företags- och myndigheters logga.
Jag blev påringd från, som han sa: "Handelsbankens huvudkontor i Solna" i höstas, han försökte lura till sig mitt bankid-nummer. Men hos mig fick han tji, jag är alltför misstänksam vid det här laget. Men det gänget hade lurat till sig miljoner, de kom ju inför domstol före jul. Hej då och ha det bra!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 22 april 17:51

  Halv åtta i morse och det ser lovande ut på väderfronten.      Kalasväder i dag, solsken från en klarblå himmel, men kallblåst idag också! Under natten var det 7-8 minusgrader och riktigt frusen mark i morse. Solen har tyvärr inte orkat...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 21 april 16:26

  Klockan nio igårkväll lyckades jag fånga månen, det var svårt att hitta en bra bild när jag inte ville gå ut i kallblås´n. Jag hade fel förra veckan när jag skrev att den var på nedåtgående, det var tvärtom, den hade bytt läge och det tänkte ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 20 april 17:43

  Kvart över sex i morse och jag anar vilken sorts väder det blir i dag, inte det sämsta.      Lite blandat på himlen idag men kallblåst som inte lockade till att hålla sig utomhus. Jag var ut på en promenad på eftermiddan men frös in tidigar...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards