oskmar

Direktlänk till inlägg 27 januari 2019

Januari 2019 01 27 solig eftermiddag

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 27 jan 16:09

 

Den här bilden tog jag under pågående gryning i morse och det syns en liten ljusning på himlen efter många dagars snöfall och grå himmel. Det blev en jättefin dag framemot tolvtiden med strålande solsken och gnistrande vit snö.

 

 

 

 

Eftermiddan har varit otroligt grann, med all snö i träden och solens sken som förgyllt dem till guldfärg, med glitter på. Tyvärr kom jag inte ihåg att gå ut och ta en bild när det var som vackrast, jag satt och pratade i telefonen med Gunnel då och glömde bort att föreviga grannlåten efter det.

Det var kallt om händerna i dag också när jag var ute och skottade snö, det var omkring 20 grader, kallare än i går.

Men den lättaste snö som kan förekomma, den flög framför skorna när jag gick i den. Hoppas inte på blåst nu för det ligger mycket av den varan nu som skulle förflyttas lätt.

Det snöade hela förmiddan i dag också, åtminstone ett par cm, på eftermiddan har det varit uppehåll.

Just nu är det 23,5 grader kallt, bra det för då snöar det inte. Det finns lite klara fläckar på himlen, men inte är det många.

 

I dag fick jag sällskap av Anders vid elvakaffet efter att han kört bort snön här. Han satt en hel timme och pratade. Ovanligt för det brinner i baken hans för jämnan tycker jag. En kvart efter begav han sig till Hoting och kontoret där.

 

I dag har det varit program på TV och radions P1 hela dagen om förintelsen. Det som berörde mig mest på morronprogrammet på TV4, var den kvinna som skrivit en bok om sin morfar som hon forskat om och fått fram att han varit ss-man och nazist. Även hennes mormor var nazist, men förnekade förintelsen, det var mer eller mindre påhitt hade hon sagt. Hon hade ljugit och gjort om deras historia helt och hållet, när de ville veta förteg hon sanningen och målade upp en annan bild om deras liv.

Det hade föranlett osämja inom släkten så att de inte pratade med varandra till slut.

Ja, jag kan förstå att de skämdes för sina handligar, morfadern hade många liv på sitt samvete. Men att de ska förneka och göra om sin historia till en livslögn hela sitt liv inför sina barn och barnbarn är oförlåtligt och dessutom tycka att det var rätt och riktigt att vara nazister med den avskyvärda ideologi som det innebar. 

De barn och barnbarn som nu tycker att det var orätt, rår inte för vad deras släktingar deltagit i och ska absolut inte bära någon som helst skuld till detta.

Det är helt och hållet deras förfäders skuld, men jag kan förstå hur det känns att upptäcka att ens mormor och morfar hade en sådan bakgrund och att de dessutom försöker försköna sitt handlande- oförlåtligt.

Måtte inte mänskligheten behöva uppleva att nazismen kommer till makten någonsin igen!

 

Dagens namn är: De namn som jag inte tog upp igår var nämligen Bodil och Boel, de  hade namnsdag i går. 

Grattis till er som bär de namnen!

(Dagarna går så fort så jag trodde nog att det var söndag redan igår.)

 

Ha en fortsatt bra söndagkväll, vi ses!

 

 

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 11 dec 18:07


  Månen! Men resten blev svart...       Det öste ner snö när jag klev upp i morse och det var bara att inse att snöspaden skulle komma till användning när det ljusnade. Det var nära nog sursnö när jag kom till skott med snön. Sedan An...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 10 dec 15:56


  Frusen som jag är så tog jag bilden genom fönstret i morse. Men solen syns ju ändå och det var den som var viktigast.     Det har varit en kall och vacker dag! Jag hade som mest 21,8 grader kallt i morse, friskt. Det har hållit sig öv...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 9 dec 16:50


  Och snön lyser vit på taken, endast tomten är vaken. Och jag...     I morse låg det ren och vit nysnö på marken, ca 1 dm. Det började redan i gårkväll att snöa ymnigt och det snöade för fullt tidigt i morse också. Men det avtog på morro...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 8 dec 16:57


  Inga stjärnor på himlen ser jag ikväll, jag får nöja med en som hänger i fönstret.     I natt kunde jag blicka upp mot en stjärnklar himmel och en måne, inte fullmåne men mer än halv. Under dagen har dimmorna dykt upp och det har varit ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 7 dec 17:15


  Det blir lite  mera jul varje dag nu, i sakta mak...     Månsken under natten och solsken under dagen, det går inte dåligt då! Det var nära 7 grader kallt i morse och under dagen har det varit omkring 5-6 och glitter i rimfrosten. Jus...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oskmar med Blogkeen
Följ oskmar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se