oskmar

Alla inlägg den 23 april 2018

Av Elsa Mårtenzon - 23 april 2018 14:46

 

Morgonsol, det önskar jag mig i morronbitti!

 

 

Hej på måndagen!

I dag har det spöregnat hela förmiddan och snötäcket sjunker mer och mer. Buskarna som varit helt under snön under efterjulsvintern är nu väldigt synliga- så det går framåt. Det blir mer och mer barmark, där det skottats förstås, drivorna är fortfarande snörika.

Tidigt på morron var det en hel del blå himmel, det kom av sig fort som tanken och det kom regn.

Nu är klockan, när jag skriver texten, 15.00 Men det betyder inte att jag publicerar nu, det beror helt när bilden kommer in och kan bli senare eller i kväll först.

Det är fortfarande grå himmel men har slutat att regna och det är 4,7 plusgrader.

 

Jag kan inte skryta med att jag gjort värst mycket nytta i dag, tyvärr, hade tänkt mig mera. En före detta jobbarkompis från Vilhelmina ringde på förmiddan och vi pratade en timme ungefär. Det var ju kul att höra från henne, vi hörs någon gång då och då. Hon berättade bl a att hon hade stora problem med telefonen och mottagningen, trots att hon bor mitt i Vilhelmina samhälle. Och det märker jag om hon förflyttar sig i lägenheten, då försvinner hon och det bara skrapar i hennes telefon. Nog tycker man att det skulle funka vid det här laget och på tätorten. Här var det stora problem för några år sedan när de klippte ner den fasta telefonin, den sommaren kunde jag bara ringa på Götes mobil och när han tog den och åkte bort var det som att bo på en öde ö. Men nu fungerar det perfekt.

Jag hade stora problem med internetuppkopplingen också förut, men nu är det inga problem med det heller. Så det har gått framåt.

 

Jag har även haft messmeddelanden i dag från en som funderat på en Rönnbergs - släkting och blev fast på Google ett bra tag, då går timmarna fort som bara den, det finns mycket att läsa där.

 

Dagens namn är: Georg och Göran, ingen Georg känner jag till.

Däremot Göran Engström, född 1857 i  Lavsjön. Gifte sig med Kristina Johanna Wiklund, född 1861, en syster till min fars morfar Petter Wiklund. Familjen bodde i Bellvik så länge de var gifta, han blev änkling efter 10 år. Göran var en duktig timrare och har bland annat timrat gamla skolan i Bellvik. Jag har berättat om honom på familj 58 i Bellviksboken.

Ha en bra fortsättning på måndagen, vi ses!

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< April 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards