oskmar

Alla inlägg den 16 maj 2018

Av Elsa Mårtenzon - 16 maj 2018 15:01

  

På den där lilla "ön" är min vattenbrunn nu efter allt vatten som  kommit från norr. Jag hoppas att det stannar av nu, men än märker jag inga såna tendenser.

 

 

Nu är det lite annat väder minsann. I morse var det spegelblank sjö och varmt och skönt, det har ändrats sedan dess.

Nu går det vita vågor på sjön och sjön är ju så full att det blir ordentliga vågor. Det blåser kraftigt från norr sedan elva tiden och därmed har gradantalet blivit ett annat också -  jag gick in.

På förmiddan krattade, skottade, och kärrade jag grus, det gick ju bra i blåsten. Men jag kunde inte kratta gammalt gräs och löv för det blåste för mycket, slutade där och då.

Nu är det eftermiddag, solen fortsätter skina och nu visar termometern endast 14, 4 grader i skuggan, lite annat mot i går med 26-27 grader.

I går hörde jag göken för första gången för den här sommaren.

 

Jag har gått ronden två gånger i dag med kameran i näven och kan konstatera att vattnet bar ökar. Det är nu utfärdat en klass 3 varning för Rörströmsälven och det är vi verkligen berörd av här också.

Det har ökat mycket sedan i går kunde jag konstatera när jag gick omkring här i dag. Stugorna bortom skogen här tar nu in vatten. Min brunn har hamnat på en pytteliten ö nu och jag tycker att det ser farligt ut. Den ligger på en kulle av grovt grus, men kullen krymper, sista brunnsringen befinner sig ovan marken. Tycker ändå att det ser riskabelt ut.

 

Ja, idag är det lite annat ljud i skällan i Nord Korea vad anbelangar det "historiska" mötet mellan Trump och Kim Jong Un. Bara nu inte Trump räknade in Nobels fredspris lite för tidigt! Det är nästan så man kan tro att han tyckte det var det viktigaste, självgod som han är. Nord Korea har gjort hastiga omsvängningar förr. Vi får se hur det hela slutar, jag är mycket tveksam.

 

Dagens namn är: Ronald och Ronny, inga med de namnen har funnits här.

Ha en bra fortsättning på onsdagen, vi ses och hej då!

 

 

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards