oskmar

Alla inlägg den 4 juli 2018

Av Elsa Mårtenzon - 4 juli 2018 18:18

 

Kvällsolen sprider sitt milda sken över gården och på Gårdmuseumet.

 

 

 

I dag har det varit lite annat väder än måndag och tisdag, för då var det jättevarmt. Den här dagen har bjudit på en hel del moln och vindar från nordväst, men inte kalla vindar. Från morron var det sol, på eftermiddan blev himlen heltät ett tag.

Nu när klockan är 18.50 är det 20 grader varmt  och mycket blått på himlen och solsken. Vinden är betydligt lugnare än tidigare i dag.

 

I dag har jag inte haft några besökare, det var några dagar sedan sist. Det märks mer än väl att det är sommar för då hittar folk hit, nästan varje dag. Det gillar jag så klart!

För en timme sedan fick jag veta att jag får besök i morron också, de har lovat länge men nu ska det ske, det ser jag fram emot.

 

Vilken tur att de thailänska ungdomarna hittades, men det verkar vara en vidlyftig uppgift att få ut dem från grottan. Det sägs att det kan ta fyra månader, hemskt.

Men varför är det tillåtet att gå in i så riskfyllda grottor och dessutom men barn? Det borde förbjudas tycker jag, vilken ängslan för anhöriga att inte veta om de var vid liv förrän efter 10 dagar. Att sedan höra vilka risker räddningen utgör för dem, onödigt med såna strapatser. Stäng grottan för gott!

 

Det här tog tid, det kom folk när hade börjat skriva och nu ids jag inte mera i kväll.

 

Dagens namn är: Ulrika och Ulla, den jag först kommer på är Ulla som var en klasskamrat till mig, som jag inte tror att jag sett sedan dess och hon är död för många år sedan. 

I Nybäcken föddes Margareta Ulrika 1877. Gifte sig med Hans Erik Mårtensson från Tåsjö och som var Götes farmor och farfar. Kan finnas flera med namnet Ulrika, men 

dem hinner jag inte leta efter i så fall.

 

Ha en fortsatt bra onsdagkväll, vi ses!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards