oskmar

Alla inlägg den 8 juli 2018

Av Elsa Mårtenzon - 8 juli 2018 18:43

 

I helgen har det äntligen blivit en väg, det som hittills mest sett ut som en kärrstig. Resultatet över förväntan. Det är inte vägen som går upp till landsvägen, utan den finns här nere. Jättestora stenar och stubbar är bortplockade. Och den är rejält breddad. Det gjorde du bra Michael, med hantlangare.

 

 

I dag har sjön legat lungt och stilla framför mig större delen av dagen. Det har varit varmt och växlat lite med moln och sol, men en fin dag ändå.

Nu när klockan är 19.15 är det 21  grader varmt i skuggan, samt en svag krusning på sjön. På himlen är det för tillfället mest moln. (En kvart senare är sjön spegelblank, och så vacker.)

 

Jag har inte gjort särskilt mycket nytta den här dagen, suttit i solen en del och läst en bok. Jag har vandrat runt här en hel del i syfte att röra på mig, dagens ranson.

På sena eftermiddan kom det två museibesökare när det var dags för mig att äta middan. När de hörde det bad de att få komma en annan dag istället och sedan åkte de hem till sig. De kommer säkert igen.

 

Vilken lycka att de kunnat få ut fyra av barnen i den thailändska gruvan i dag. Men alla de återstående?  Det skulle bli ett längre uppehåll innan de kunde få chansen, låter inte bra. Det regnar jättemycket där och det innebär ju större fara för de resterande barnen. Det är väl bara att hoppas på det bästa. Det är en mycket komplicerad räddningsaktion sägs det på nyheterna.

 

Det här var sista dagen på Almdalsveckan och jag har läst gårdagskvällen tal av den dagens politiker och fick rysningar i hela kroppen. Sååå mycket falskhet och lismande som han uttalade så är det skrämmande. Vakna folk! Medans tid är!

 

Dagens namn är: Kjell och två stycken med det namnet kan jag komma på direkt i Bellvik.

Den förste är Kjell Edin, född 1921 i Bellvik. Han tog värvning när han gjorde sin militärtjänst och arbetade vid försvarets forskninganstalt FOA i Stockholm i sin yrkeskarriär, där han också var gift och hade sin familj.

 

Den andre Kjell från Bellvik såg jag senast i gårkväll på Mattis och Mikaels konsert i byns gamla skola. Han bor med sin familj i Dorotea och jag ser dem på sjön ibland när de är här och fiskar.

Jag har naturligtvis berättat om deras föräldrars liv i Bellviksboken.

 

Ha en bra söndagkväll, vi ses!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards