oskmar

Alla inlägg den 12 juli 2018

Av Elsa Mårtenzon - 12 juli 2018 20:18

 

Min härliga utsikt som jag njutit av i 32 år nu, även när jag var barn.

 

 

Även i dag har det varit varmt och solsken, över alla bräddar. Det har nog varit omkring 28 grader eller mer även den här dagen, har inte kollat på termometern utan går på känslan. Det gick inte att sitta stilla i solen, det kom lite moln till slut och har blåst litegrann som blev räddningen.

Nu är klockan 21.10, det är 22 grader varmt i skuggan och det vete fasen om inte vinden har vänt till nordvästlig nu. Det känns betydligt svalare än under dagen. Det finns en hel del mörka moln i både sydost och över Tåsjöberget, verkar som att de får regn där. 

Det skulle mer än gärna få regna här också, hela natten. Är det något det är brist så är det regn.

 

Jag har varit ute på sjön ett par timmar i dag, ett par år sedan senast, det var jättehärligt i värmen. Det blir ju inte så varmt när man är nära vatten och på vatten. Ann Cathrine satt vid årorna och jag njöt. Det är tyst när åror används, då hör man bara vattnets kluckande mot bottens botten och ett stilla plask när årorna klyver vattenytan, härligt.

Det är barndomsminnen för mig, påminde mig om när jag som barn följde med mormor och morfar när de vittjade näten tidiga mornar. Då sken solen och det var varmt, så var det alltid när man var barn, det är det man kommer ihåg. Jag fick ju förstås inte följa med när blåste och regnade.

 

Ikväll har jag varit bjuden på pizza på Näsudden, nu börjar jag känna mig skyldig att göra något själv och inte bara äta på andra. Jag "skötte" mig bättre förr, då stod jag mera vid spisen än vad jag gör nu, när de kommer hit.

 

Dagens namn är Herman och Hermine, jag kan inte komma på några med de namnen i Bellvik eller Nybäcken, eller som jag känner.

 

Ha en riktigt solig och skön sommarkväll, vi ses!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards