oskmar

Alla inlägg den 27 februari 2018

Av Elsa Mårtenzon - 27 februari 2018 15:17

En februaridag med solsken och vit glittrande snö. Men inte dagens bild utan den är sedan 2010, det syns på snödrivorna, då hade vi lagom med snö som synes.  

 

 

En härlig solskensdag, men kallblåsig, inte många minusgrader men blåsten gör sitt.

Det var bara 13 grader kallt i morse och i början var det lite grumligt på himlen, men molnen fösvann och sedan har solen strålat och snön gnistrat så grant.

Klockan är nu 15.55, det är 14 grader kallt och några enstaka pyttesmå molntussar i väster. Månen är redan synlig och är vit och lite suddig och inte fullmåne än, jag hoppas den blir synlig under natten också.

 

I gårkväll utspelades en riktig otäck scen på nyheterna. Turkiets Erdogan stod och kladdade på en 6-årig liten flickas ansikte, med händerna och med pussar, jag ryste där jag satt och fick kalla kårar i hela kroppen. Flickan var klädd i kamoflagekläder -uniform. Hon grät och Erdogan förklarade att hon var en framtida soldat som kunde bli martyr. Hur kan en man i den åldern och den ställningen vara så fullkomligt ond och göra ett litet barn så illa och vem hade lånat ut barnet??? Det är sååå fruktansvärt att Europa gjort sig beroende av denne fruktansvärde envåldshärskare! 

 

Dagens namn är: Lage, ingen med det namnet härstammar från Bellvik eller Nybäcken vad jag vet.

Jo, men en Lage kommer jag på, en tummare på den tiden det fanns de som utövade det yrket. Han bodde hos farmor och farfar flera vintrar när han han var på Bellvikskogen och tummade in virket som avverkades på skogen. Men han härstammade inte från Bellvik, jag tror att han var från Lavsjön, men är osäker om det är rätt plats.

Ha en bra fortsättning på tisdagen, vi ses och hej då för i dag!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards