oskmar

Alla inlägg under juli 2018

Av Elsa Mårtenzon - 6 juli 2018 17:40

 

Det är sååå granna färger på himlen sent på kvällarna nu att det är synd att gå och lägga sig. Men jag håller ju ut så länge som möjligt, omkring midnatt går jag till sängs.

 

 

Ingen sol i dag, jo litegrann ibland, men varmt och lagom friska vindar från nordväst. 

Det har varit 22-23 grader varmt och det är inte illa utan solens sken.

Nu är klockan 18.30, det är 19,5 grader och svag vind nu. Det mesta därovan är moln.

 

Nu är gräset hos mig så torrt att allt är brunt och knastrar när jag går på det. Så här torrt och så länge tror jag inte det varit här förr sedan vi flyttade hit för 32 år sedan. Visst har det varit torrt och knastrigt gräs men inte så mycket som nu.

Nu är det bland annat svårt att se när rävungarna är i farten för de flyter ihop med färgen på marken. Det har nyss varit en här och fått mat av mig och det var snudd på att jag inte skulle se den först. I dag blev den förbaskad på skatorna som försökte ta maten och jagade bort dem. Det gjorde den rätt i.

 

När jag var till Dorotea i morse var jag ner på kyrkogården och vattnade. Det skulle man behöva göra varje dag nu, en del är förstört av torkan och jorden är så torr att vattnet rinner av när man vattnar.

 

Dagens namn är: Esaias och Jessica, men det blev ju fel i morse när jag skrev om torsdagen, jag skulle då skrivit gårdagens namn. 

Därför tar jag torsdagens namn i dag och det var: Laila och Ritva, ingen Ritva har jag hört talas om.

Men Laila däremot och det är Lovisas och Nortons mamma och Anders sambo. De bor i Knackaitorpet, 400 meter härifrån och är mina närmsta grannar.

 

Ha en fortsatt bra fredagkväll, vi ses och hej då!

 

 

Av Elsa Mårtenzon - 6 juli 2018 06:34

 

Freja på sin födelsedag 2015. Gårdagens bilder finns bara i min kamera än så länge.

 

 

Ja, jag kunde inte skriva något i går kväll för uppkoppling till zyberrymden fattades mig. 

Det var ingen sol på himlen i går, i viss mån en kort stund, annars var det moln i vägen, men rätt varmt ändå.

 

Jag hade våffelfrämmande i går igen, inte vilket främmande som helst minsann. Utan lilla Freja och hennes dagisfröken Eva. Freja hade gjort ett halsband på dagis på morron som jag fick och två fina teckningar. Hon gillar våfflor och åt hela tre stycken, det var storartat för hon hade ätit lunch innnan de kom. Det var så roligt att du hälsade på Freja!

 

Jag hade även sällskap till elvakaffet på förmiddan.

 

Nu har jag lämnat en liten rapport om torsdagen också, fast morgonen efter.

 

Torsdagens namn var: Esaias och Jessika, jag kan inte komma på några med de namnen i Bellvik eller Nybäcken.

 

Hoppas att du hade en bra torsdag och får en bra start och fortsättning på fredagen, vi ses och hej då!

Av Elsa Mårtenzon - 4 juli 2018 18:18

 

Kvällsolen sprider sitt milda sken över gården och på Gårdmuseumet.

 

 

 

I dag har det varit lite annat väder än måndag och tisdag, för då var det jättevarmt. Den här dagen har bjudit på en hel del moln och vindar från nordväst, men inte kalla vindar. Från morron var det sol, på eftermiddan blev himlen heltät ett tag.

Nu när klockan är 18.50 är det 20 grader varmt  och mycket blått på himlen och solsken. Vinden är betydligt lugnare än tidigare i dag.

 

I dag har jag inte haft några besökare, det var några dagar sedan sist. Det märks mer än väl att det är sommar för då hittar folk hit, nästan varje dag. Det gillar jag så klart!

För en timme sedan fick jag veta att jag får besök i morron också, de har lovat länge men nu ska det ske, det ser jag fram emot.

 

Vilken tur att de thailänska ungdomarna hittades, men det verkar vara en vidlyftig uppgift att få ut dem från grottan. Det sägs att det kan ta fyra månader, hemskt.

Men varför är det tillåtet att gå in i så riskfyllda grottor och dessutom men barn? Det borde förbjudas tycker jag, vilken ängslan för anhöriga att inte veta om de var vid liv förrän efter 10 dagar. Att sedan höra vilka risker räddningen utgör för dem, onödigt med såna strapatser. Stäng grottan för gott!

 

Det här tog tid, det kom folk när hade börjat skriva och nu ids jag inte mera i kväll.

 

Dagens namn är: Ulrika och Ulla, den jag först kommer på är Ulla som var en klasskamrat till mig, som jag inte tror att jag sett sedan dess och hon är död för många år sedan. 

I Nybäcken föddes Margareta Ulrika 1877. Gifte sig med Hans Erik Mårtensson från Tåsjö och som var Götes farmor och farfar. Kan finnas flera med namnet Ulrika, men 

dem hinner jag inte leta efter i så fall.

 

Ha en fortsatt bra onsdagkväll, vi ses!

Av Elsa Mårtenzon - 3 juli 2018 21:20

 

I dag har sjön rört på sig och det var skönt...

 

 

Solen har eldat på i dag också. Men i dag har det varit ganska friska vindar och det har bara varit skönt att det fläktat i värmen.

Himlen har varit fri från moln hela dagen och det håller i sig ännu.

Nu är klockan 21 45, det är 15 grader i skuggan och vinden kommer från norr.

 

Det var 27 grader varmt i sovrummet igår kväll när det var dags för sänggående strax före klockan tolv. Jag hade korsdrag med öppna fönster och fläkten riktad emot mig en meter ifrån, så på något vis blev det morron så småningom. Nackdelen med sommarvärmen kan bland annat vara att man vet inte vad man ska göra av sig på natten.

I natt blir det nog något bättre för blåsten gör att luften rör på sig nu.

 

I dag har jag haft främmande, det blev våfflor till kaffet i dag också. Då måste man ju fika inne, men vi gick ut sedan. 

Efter att de åkt körde jag till Dorotea och var där strax före att fotbollen skulle börja och det märktes. Det var ganska ödsligt på parkeringarna och alla som var ute hade bråttom hem. Och det gick ju vägen den här gången också, Sverige vann med 1-0. Nu får man ju hoppas att det går lika bra nästa gång också. Gör det inte det, så går nog Sverige som land vidare ändå. Men jag unnar verkligen laget att framgångarna fortsätter.

 

I kväll har jag sett på sändningarna från Almedalen så jag glömde bort Allsång på Skansen, men det överlever jag nog. För mig är politiken intressantare faktiskt. Jag såg inte Lotta från Liseberg igår kväll heller utan Almedalen i stället.

 

Dagens namn är: Aurora, ingen enda med det namnet känner jag till, ibland blir det väldigt enkelt.

 

Ha en fin fortsättning på tisdagkvällen, vi ses! 

Av Elsa Mårtenzon - 2 juli 2018 17:12

 

Under björkars djupa grönska en härlig sommardag...

 

 

 

En riktigt gammeldags sommardag, som jag minns dem från min barndom. Men å andra sidan minns jag bara en hagelskur och en veckas "slätregn" från min barndom, resten var vackra sommardagar. Det beror inte på att jag har dåligt minne, utan på att det som var mindre bra, det stökade man bort ur minnet som barn. En god förmåga som man mår bara bra av.

 

Sjön har varit spegelblank hela dagen, himlen har varit helt utan moln. Så är det fortfarande när klockan är 18.00 Det är 24 grader varmt i skuggan och det är mer än nog om man sitter i solen.

(Nu är klockan 21.30, det är 20 grader varmt och sjön är blank.)

 

Fruktansvärt att det brinner på så många ställen i skogarna i landet. I morse hörde jag på nyheterna att det brann på tio olika ställen. Hur det har utvecklats under dagen har jag ingen större vetskap om, hoppas att de fått bukt med  en del .

 

I dag har Maria och Matti varit här från klockan elva och de åkte hem halv fyra. Vi har suttit ute i solen mesta tiden, tills det blev för mycket av det goda, då gick vi in.

Vi har haft mycket att prata om och hunnit med mycket men inte allt.

Jag gjorde våfflor till elvakaffet och efter det gick vi ut i solen.

 

Det har som blivit lite bökigt i politiken i Sverige sedan förra veckans utspel. Det finns mer än en tolkning på det hela, bland dem själva. Vi får väl se hur det hela slutar, det finns nog många som tycker att detta var onödigt så nära valet.

Ja, man får känna sig glad över att inte vara politiker.

 

Och i Tyskland är det bökigt i inrikespolitiken, det blir spännande och se hur det klaras upp. Jag säger igen, vilken tur att man inte är politiker, det kan inte vara drömjobbet.

 

Dagens namn är: Rosa och Rosita, jag känner inte till några med dessa namn.

 

Ha en fin fortsättning i sommarkvällen, vi ses!

Av Elsa Mårtenzon - 1 juli 2018 17:44

 

Perfekt väder när sjön ser ut så här och varmt och molnfritt, Härligt!

 

 

Vilket kalasväder det varit i dag! En sommardag när det är som bäst, som man drömmer om när det blåser kallt och regnar.

Det har inte funnits ett moln på himlen och sjön har för det mesta sett ut som en nyputsad spegel.

Nu är klockan 18.30, det är 23 grader varmt i skuggan och sjön är fortfarande lika grann. Fortfarande inga moln därovan.

 

Ja, den här helgen har jag inte behövt vara ensam mycket, nästan bara när jag sovit några timmar på nätterna.

På fredagkväll var jag ju på konsert i Tåsjö kyrka och i gårkväll åt jag middag på Näsudden. Idag har jag haft sällskap i stort sett hela dagen.

Mestadelen av dagarna har tillbringats utomhus tack vare vädret. Ja, fredagen var det väl inte såå prima väder, då blåste det kallt, men vad gör väl det när det blir bättre alldeles strax.

 

Ja, nu är det full fart i Visby och Almedalen. Det började i dag och pågår till nästa söndag. Jag hoppas att det kommer ut något vettigt av det och inte bara kostar en massa pengar och att det inte är några otäckingar där som förra året, som tillhörde NMR.

 

Nu ska jag gå ut på en promenad och kolla hur det går på Näsudden med det påbörjade projektet, som startade mitt på dagen i dag.

 

Dagens namn är: Aron och Mirjam. Aron har en stuga här på byn och är en bror till Laila, som är mor till Lovisa och Norton.

Mirjam är jag bekant med sedan jag jobbade för vi var jobbarkompisar, hon i Vilhelmina och jag i Dorotea, men inom samma avdelning och samarbetande.

 

Ha en fortsatt fin sommarkväll i solen, vi ses!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4
5
6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards