oskmar

Direktlänk till inlägg 26 juni 2021

Juni 2021 06 26 bra väder

Av Elsa Mårtenzon - 26 juni 2021 17:51

 

Härligt väder hela dagen och fortfarande...

 

  

 

Det har varit superväder i dag med strålande sol!

På himlen har det varit lätta skyar som inte stört solskenet. När jag vaknade i morse var det mycket moln och såg lite lömskt ut, men det ordnade upp sig till det bästa.

Just nu är det 19,5 grader varmt i skuggan, en mycket svag vind som kommer från sydost, inga moln på himlen.

Under dagen har det varit omkring 20 grader varmt eller strax över, i skuggan.

 

Idag har klipparen bara jäklats med mig. Jag hann inte klippa lång stund förrän jag skulle ta kvar den och det gick inte få klippdäcket att fungera, det stannade inte uppe när jag släppte spaken.

Jag gick in och ringde Jan Peter och frågade om det var något jag kunde fixa själv och hur i så fall. Han skulle till Nybäcken frampå dagen och skulle titta förbi då för att se vad som hänt.

Men det skulle ta några timmar förstod jag och det var nästan så att jag både såg och hörde gräset växa.

Då gick jag in och ringde Nils Gunnar, han satt på fyrhjulingen och var på väg upp till Strandberget, men skulle komma ner när han var tillbaka. 

Jag tänkte att om jag satt på klipparen och lyfte upp klippdäcket, kanske han kunde titta under och se vad som hänt och om vi kunde åtgärda det isåfall.

Det gick fem minuter så dök Laila upp.

Och jag som trott att de varit borta hela helgen, men det hade de inte, det var ikväll de skulle fara bort.

Hon kunde fixa klipparen omgående och jag kunde börja klippa.

 

 

Hon kom som en räddande ängel...

 

Men där det var som mest angeläget, där höll klipparen på ge upp helt och hållet, det var så tjockt och långt att den orkade inte och gav upp. 

Jag lyckades få igång den, men den gick på halvfart länge, jag bestämde mig att på det stället kan jag inte klippa längre, inte med en vanlig klippare, det är för tungt för den.

När jag åker till Dorotea i början på veckan ska jag gå in till Tony, där jag köpt den och rådfråga honom vad jag ska göra med den?

Jag klippte till halvfem sedan gav jag upp, helt nödvändigt då, både jag och gräsklipparen var nära att säcka ihop. Och gjorde det också!

Jag har tänkt sedan jag kom in, hur lycklig var de inte förr, för 70-80 år sedan när växtligheten var så här på topp.

Då var de rädda om alla strån, det blev många "koföer" med många hässjor på åkern. De slet i värmen i sitt anletes svett och mödor, med enkla redskap som inte var motordrivna.

Och jag klagar över att inte min motordrivna åkklippare vill vara med mig, som jag kan sitta på och om allt går i ordning så är det bekvämt och lättsamt.

Tänk vad jag förstör det som de odlat upp för att ha försörgning till familjen.

Jag bara klipper ner och det får ligga kvar till ingen nytta, de skulle inte bli glada över min framfart på åkern. 

Men det är verkligen andra tider nu.

 

Dagens namn är: Rakel och Lea, grattis till er som heter så!

 

Ha en fortsatt fin midsommardagskväll, vi ses!

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 28 juni 16:26

  Halv sju i morse, en lugn och fin sjö låg framför mig!      En varm och solig sommardag, men även moln ibland. Det var spegelblank sjö på morron, men det var tur att det blev friska vindar efter ett tag, annars hade det inte gått att uträ...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 27 juni 16:39

  Just nu ser det ut så här, friska vindar fläktar skönt!     Dagen har varit varm och solig, men tur att det blåst och varit en del moln också, som dämpat värmen litegrann. Det har varit 25-26 grader varmt, kan ha varit mera också, det här...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 25 juni 17:05

  Just nu, lite lätta moln och solsken, en ynka liten krusning på sjön. Härligt!      Äntligen en härlig sommardag, med lagom värme och sol! Det såg inte helt lovande ut i morse, det var mycket moln och ganska svalt. Men efter en inte all...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 24 juni 17:14

  Ikväll kommer jag bara lägga in bilder från igårkväll, för de var färggranna. Tagna mellan halv tolv och tolv.    En dag med lite blandat väder, det började ganska bra från morron, men sedan mest moln och blåst. Ingen sommarvärme här i al...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 23 juni 16:48

    Jämngrå himmel i morse!        I dag har jag inte sett ens skymten av solen, den har inte haft chansen för alla moln. Vinden har hållit sig ganska stillsam i dag och det har varit omkring 15-16 grader varmt. Det har småstrilat eller duggr...

Presentation

Fråga mig

25 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< Juni 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards