oskmar

Direktlänk till inlägg 1 oktober 2019

Oktober 2019 10 01 höstrusk

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 1 okt 17:21

 

Höstlöven lyser upp tillvaron, fram tills de dalar mot marken...

 

 

Hej igen i i ruskvädret!

Det här har varit värsta ruskvädret den här hösten, hittills. Det har blåst nordliga vindar med vita vågkammar på sjön, samt kallt regn på det.

I morse gick det snöskurar lite här och där bland bergen, jag såg tillstymmelsen till en snöskur här också. Men den hade nog varit under natten eller tidig morron och det fanns inte mycket kvar av den.

På flera andra ställen, t ex i Åsele där hade det varit helvitt i morse. Det var det nog i Dorotea också vad jag kan förstå, för när jag körde in till Dorotea vid halv tiotiden var det ett par till tre cm modd på asfalten från att jag kom ut på Borgavägen.

 

Inge roligt alls med sommardäck då tycker jag. Därför har jag tingat tid i morron på OK i Dorotea för däckbyte, det kommer kännas bra när det är gjort. Jag är ingen tuffing på slirig, snömoddig väg, känns osäkert då.

Jag hoppas att Laila kommer ihåg att hon lovat mig att komma och lyfta in däcken i bilen när hon kommer från jobbet ikväll. 

Från i morron ska jag hyra in dem på OK efter bytet, då är det bekymret ur världen, att jag är för svag numera för att lyfta dem själv- klenmaja.

 

Just nu är det 8,6 plusgrader och blåser småspik med vita vågor från norr.

Det låter mycket 8,6, men för mig känns som minusgrader, men inomhus har jag det varmt och skönt.

Det regnar inte nu i alla fall, som tidigare i dag.

 

I dag har jag äntligen putsat fönstren ute på brokvisten och det var verkligen ingen angenäm upplevelse. Jag frös om den vänstra handen som jag höll fast mig med på metallstegen, till slut var den som bortdomnad. Den högra gick det bättre med, eftersom jag doppar den i hett vatten med jämna mellanrum.

Ja, jag frös hel och hållen så klart i regn och kraftig blåst, men nu är det gjort.

 

Det går inte bra alls  i förhören för de som föreslagits från sina egna länder som kommisionärer i EU. Både Polens, Rumäniens och Ungerns har fått respass hem igen, de har inte blivit godkända. Jag tror det har gått samma väg med Belgiens också, om jag hörde rätt. De har ju rätt att skicka nya, till slut kanske det biter. Det är nog hårda förhör och ställs höga krav och det är bra. Vi vet inte än hur det går för den svenska som förhörs nu, tror jag.

Det skadar inte att de sätts under lupp ordenligt, det förkommer så mycket som är oschyst.

Alla borde synas i alla lägen, så mycket skumt som det förekommer i alla möjliga sammanhang. Bland de här som redan skickats hem fanns det både korruption och annat med i bilden.

 

Dagens namn är: Ragnar och Ragna, grattis till er!

 
ANNONS
 
Ingen bild

christin

Onsdag 2 okt 07:57

Hej! Det var helvitt här i Svanabyn också, ca 1 dm blötsnö, stora fina lapphandskar... Fy inte kul alls att det kom redan nu. Det övergick i regn så småningom och det mesta är borta idag. Jag vill inte ha blåsvädret heller men idag ska jag "köra" med mannen så att vi tömmer växthuset och gör helt klart för vintern..

Ha det så bra!!

Elsa Mårtenzon

Lördag 5 okt 17:18

Hej Chistin! Jag har inte haft vit mark än bara sett snöflingor falla, men de har försvunnit när det tagit mark. Numera längtar jag inte efter snö, som jag kunde göra förut, men då var vi två som jobbade med den. Nu tycker jag inte att den är särskilt rolig att tas med. Så det får gärna dröja ett bra tag än innan den kommer. Ha det riktigt gott och njut av de vackra färgerna innan de försvinner!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 20 nov 17:19


  I dag fick jag njuta av att det var sol i alla fall. Men nu är det tät dimma och i morron blir det ingen sol som det syns på YR.       Solsken i dag i stort sett hela dagen, under den tid den var ovan bergen. Inte illa, det trodde jag a...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 19 nov 16:56


  Kolla hur det ser ut på sjön nu efter tövädret, fullt med vatten...     Hej igen! Förbaskade väder som aldrig kan vara som jag vill ha det. I dag har det regnat flera gånger och varit ett par plusgrader. Det är inte vad jag beställt. ...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 18 nov 16:07


  Grå himmel och snö i träden, det är november det...       Hej igen! Man behöver inte fundera vilken månad vi är i för det är ett riktigt novemberväder dag efter dag. Det har gått snöskurar i omgångar hela dagen och himlen har hängt ...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 17 nov 17:16


  Så grått som det kan bli en dag som denna...     Dagen har varit tämligen grå och med lågt i tak. Jag sopade 4-5 cm snö från bilen i  morse. Under dagen har det inte öst ner precis, men varit lite flingor i luften ibland. Just nu är ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 16 nov 17:16


  Rimfrost i träden och en fin morgonrodnad, det är väl en vinterbild. Snön som fanns i träden i början på veckan den har töat bort, men rimfrosten går också an.       Riktigt klart har det inte varit i dag heller och fritt från dimma. ...

Presentation

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Oktober 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oskmar med Blogkeen
Följ oskmar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se