oskmar

Direktlänk till inlägg 14 november 2019

November 2019 11 14 snöskurar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 14 nov 17:38

 

Så här såg bagarstugan ut när vi flyttade hit, i vinterskrud. Den var i dåligt skick, illa medfaren och med ett spåntak som började läcka när det regnade. Det var inget annat göra än bygga en ny.

Den gamla var byggd efter det att den första bagar/sommarstugan brunnit upp, 1939/40. Eller ännu tidigare, för dit hade morfar flyttat sitt varulager när han slutade med sin affär, där såldes det sista ut, berättade Yngve.

Bakugnen i den nya är samma som i den på bilden, reparerad och förbättrad. 

Den bakugnen var murad av Hans Edin, som ristat in namn och årtal, som var 1941.

Foto Sylvia Krûger.

 

 

 

Det har även i dag varit plusgrader och en del snöskurar på förmiddan, inte så långvariga.

Jag har varit ladugårdstakvakt i dag, det har rasat lite åt gången och massor är kvar ännu. Jag vågar ju inte låta raset ligga kvar så att det fryser fast i bron, då får jag inte upp dörren.

Jan Peter har varit hit i dag och kört ihop blötsnön så att den hårdnar och singlet ligger fast, det ska ju bli köldgrader i morron.

Nu hoppas jag att det håller sig på fryspunkten framöver.

Just nu är det 2,5 minusgrader. Härligt så kan det få fortsätta, men gärna mera.

Himlen är fortfarande förtätad av moln.

 

Alldeles nyss sa de på radion att, statisiken från SCB har varit felaktig sista tiden. Isället för över sju procentig arbetslöshet har det var drygt sex procent, bland annat.

Det är ju absolut inte bra för nog ska man väl kunna lita på SCB, tycker man.

Det kan ju bli så att det lätt blir felaktiga beslut tagna om det skiljer så mycket som över en procent just på så viktiga saker som arbetslösheten.

 

På förmiddan, under min fikapaus tittade jag på SVT- forum, ett program om bidragsfusket i Sverige och det var skrämmande att se.

Samvetslösa människor som fuskar till sig miljarder, det mesta går till kriminella och deras gäng. Förresten, alla som fuskar är ju kriminella.

Och när det gäller LSS, där finns det fuskarföretag som jag verkligen önskar ska åka dit. Där drabbar fusket dem som verkligen behöver hjälpen.

Och jag måste tillstå att de största fuskarna var inte svenskfödda, det hörde man tydligt när de uppsöktes av Janne Josefsson. En av dem stod framför honom och hotade med en stor sax. Jag skulle varit jätterädd i hans ställe.

Sätt dit dem bara och kolla alla som startar såna företag, det är inga ärliga människor minsann.

Det är alldeles för lite kontroll, konstaterades det i programmet. Jag håller med till fullo!

 

Nu tycker jag att det ser mer än bedrövligt hur det utvecklat sig i Hongkong, om de inte ger sig kan det sluta så illa att Kina tar över. Det blir nog inte så bra, det är ju det som de minst av allt vill.

 

Ja, det är verkligen oroligt i världen, på alltför många ställen och ingenting verkar bli bättre av alla protester, tvärtom, ibland slutar det hela med krig.

De som sitter vid makten gör vad de kan för att behålla den. Blir det val så fuskas det så att samma makthavare sitter kvar ändå.

 

Men i Bellvik är det tämligen lugnt, jag har inte ens sett röken av några demonstrationer här.  

Men det har varit livlig trafik förbi här sista två veckorna, så nånting är på gång. Jag ska ta mig en promenad endera dagen för att se vad som händer.

Jag har tagit ut sparken i dag och nu är det bra sparkföre så det går snabbt att förflytta sig till och med med en spark.

 

Dagens namn är: Emil och Emilia, grattis till er som heter så!

 

Ha en bra fortsättning på torsdagens kväll, vi ses och hej då!

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 11 dec 18:07


  Månen! Men resten blev svart...       Det öste ner snö när jag klev upp i morse och det var bara att inse att snöspaden skulle komma till användning när det ljusnade. Det var nära nog sursnö när jag kom till skott med snön. Sedan An...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 10 dec 15:56


  Frusen som jag är så tog jag bilden genom fönstret i morse. Men solen syns ju ändå och det var den som var viktigast.     Det har varit en kall och vacker dag! Jag hade som mest 21,8 grader kallt i morse, friskt. Det har hållit sig öv...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 9 dec 16:50


  Och snön lyser vit på taken, endast tomten är vaken. Och jag...     I morse låg det ren och vit nysnö på marken, ca 1 dm. Det började redan i gårkväll att snöa ymnigt och det snöade för fullt tidigt i morse också. Men det avtog på morro...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 8 dec 16:57


  Inga stjärnor på himlen ser jag ikväll, jag får nöja med en som hänger i fönstret.     I natt kunde jag blicka upp mot en stjärnklar himmel och en måne, inte fullmåne men mer än halv. Under dagen har dimmorna dykt upp och det har varit ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 7 dec 17:15


  Det blir lite  mera jul varje dag nu, i sakta mak...     Månsken under natten och solsken under dagen, det går inte dåligt då! Det var nära 7 grader kallt i morse och under dagen har det varit omkring 5-6 och glitter i rimfrosten. Jus...

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ oskmar med Blogkeen
Följ oskmar med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se