oskmar

Direktlänk till inlägg 14 november 2019

November 2019 11 14 snöskurar

Av Elsa Mårtenzon - 14 november 2019 17:38

 

Så här såg bagarstugan ut när vi flyttade hit, i vinterskrud. Den var i dåligt skick, illa medfaren och med ett spåntak som började läcka när det regnade. Det var inget annat göra än bygga en ny.

Den gamla var byggd efter det att den första bagar/sommarstugan brunnit upp, 1939/40. Eller ännu tidigare, för dit hade morfar flyttat sitt varulager när han slutade med sin affär, där såldes det sista ut, berättade Yngve.

Bakugnen i den nya är samma som i den på bilden, reparerad och förbättrad. 

Den bakugnen var murad av Hans Edin, som ristat in namn och årtal, som var 1941.

Foto Sylvia Krûger.

 

 

 

Det har även i dag varit plusgrader och en del snöskurar på förmiddan, inte så långvariga.

Jag har varit ladugårdstakvakt i dag, det har rasat lite åt gången och massor är kvar ännu. Jag vågar ju inte låta raset ligga kvar så att det fryser fast i bron, då får jag inte upp dörren.

Jan Peter har varit hit i dag och kört ihop blötsnön så att den hårdnar och singlet ligger fast, det ska ju bli köldgrader i morron.

Nu hoppas jag att det håller sig på fryspunkten framöver.

Just nu är det 2,5 minusgrader. Härligt så kan det få fortsätta, men gärna mera.

Himlen är fortfarande förtätad av moln.

 

Alldeles nyss sa de på radion att, statisiken från SCB har varit felaktig sista tiden. Isället för över sju procentig arbetslöshet har det var drygt sex procent, bland annat.

Det är ju absolut inte bra för nog ska man väl kunna lita på SCB, tycker man.

Det kan ju bli så att det lätt blir felaktiga beslut tagna om det skiljer så mycket som över en procent just på så viktiga saker som arbetslösheten.

 

På förmiddan, under min fikapaus tittade jag på SVT- forum, ett program om bidragsfusket i Sverige och det var skrämmande att se.

Samvetslösa människor som fuskar till sig miljarder, det mesta går till kriminella och deras gäng. Förresten, alla som fuskar är ju kriminella.

Och när det gäller LSS, där finns det fuskarföretag som jag verkligen önskar ska åka dit. Där drabbar fusket dem som verkligen behöver hjälpen.

Och jag måste tillstå att de största fuskarna var inte svenskfödda, det hörde man tydligt när de uppsöktes av Janne Josefsson. En av dem stod framför honom och hotade med en stor sax. Jag skulle varit jätterädd i hans ställe.

Sätt dit dem bara och kolla alla som startar såna företag, det är inga ärliga människor minsann.

Det är alldeles för lite kontroll, konstaterades det i programmet. Jag håller med till fullo!

 

Nu tycker jag att det ser mer än bedrövligt hur det utvecklat sig i Hongkong, om de inte ger sig kan det sluta så illa att Kina tar över. Det blir nog inte så bra, det är ju det som de minst av allt vill.

 

Ja, det är verkligen oroligt i världen, på alltför många ställen och ingenting verkar bli bättre av alla protester, tvärtom, ibland slutar det hela med krig.

De som sitter vid makten gör vad de kan för att behålla den. Blir det val så fuskas det så att samma makthavare sitter kvar ändå.

 

Men i Bellvik är det tämligen lugnt, jag har inte ens sett röken av några demonstrationer här.  

Men det har varit livlig trafik förbi här sista två veckorna, så nånting är på gång. Jag ska ta mig en promenad endera dagen för att se vad som händer.

Jag har tagit ut sparken i dag och nu är det bra sparkföre så det går snabbt att förflytta sig till och med med en spark.

 

Dagens namn är: Emil och Emilia, grattis till er som heter så!

 

Ha en bra fortsättning på torsdagens kväll, vi ses och hej då!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 28 mars 16:38

  Klockan nio i morse och det regnar.          En dag med grå himmel blev det även denna dag! I morse när jag var ute och skottade bort det som rasat från taken så regnade det, tur att det inte kom i form av snö! Det var plusgrader i gårk...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 27 mars 17:20

  Klockan halv sju i morse och påskvädret år i full gång.          Usch för snö, jag var så blåögd och trodde att det inte skulle komma några mera snöhugg den här vintern, det har varit nog många. Men det har vräkt ner sedan i går och låg n...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 26 mars 17:18

  Det snöar och det snöar...    I dag har aprilvädret tjuvstartat och hållit på hela dagen. Det har snöat, det har varit solsken, det har varit mycket moln och lite moln. Det var 14 grader kallt i morse, men då hade solen hunnit nudda ter...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 25 mars 16:30

  Halv sju i morse och solen banar sin väg fram genom molnen!      En dag med solsken, mycket välkommet! Det var en kall morron, omkring 14 minusgrader före solens uppgång. Det har varit "kallsnåa", men vad gör det om solen skiner. Viss...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 24 mars 16:44

    Klockan sju i morse såg det ut så här, men det kom av sig.   det var en god början, men inte mycket mera.   Det blev inte en solskensdag, mest bara moln har det varit. Lite luckor ibland men kortvariga. Just nu är det 2,6 minusgrader n...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards