oskmar

Direktlänk till inlägg 2 november 2019

November 2019 11 02 snöfall

Av Elsa Mårtenzon - 2 november 2019 17:36

 

Tack Ingrid och Nils Gunnar för hjälpen med gravbuketten!

Så här fint blev det...

 

 

 

Någon minusgrad på morron och lite lätt snöfall.

Sedan uppehåll utom när jag körde in till Dorotea, då föll det stora flingor. men det snöfallet slutade ganska snart, det var bara en skur.

Ingen snö av det som föll i Bellvik i morse finns kvar för det har varit plusgrader hela dagen.

Just nu är det 1 minusgrad och inget snöfall. Sjön har varit som en spegel och himlen har varit grå, under dagen. Nu är det så mörkt så jag ser inte sjön och det verkar vara moln därovan fortfarande.

 

Maria, Gunnel och jag bestämde träff på kyrkogården klockan tolv i dag och det tog nog nära timmen innan vi var klara där.

Tur att Maria var med som hjälpte oss med att tända alla ljusen, jag frös ju som vanligt om händerna på en gång och då blir man ju väldigt fumlig och det går ännu långsammare.

Jag tänder ljus på så många gravar och då tar det lång tid för de är spridda på många ställen.

Tack Maria för hjälpen, du är en ängel!

 

När vi var klara åkte vi upp på fiket och där bjöd Maria oss på fikat. Det borde ju vara jag som bjudit eftersom hon hade mest jobb för min skull. Men det är ju hennes släktingar också så hon gör det nog så  gärna.

På fiket satt vi nog ett par timmar och det blev en riktigt trevlig eftermiddag för oss alla tre. Vi pratade, skrattade och pratade så vi blev tårögda ibland, men det är ganska vanligt när vi pratar med varandra.

Ingen av oss tre hade någon som väntade på oss hemma. För mig är det ju alltid så numera, för Gunnel gällde samma sak i dag eftersom Björn befinner sig i Umeå på lasarettet.

Och Marias Larsa är på jobbet, han jobbar skiftgång och då hjälper det inte att det är helg.

När jag åkte förbi kyrkogården på hemvägen var det som en stjärnhimmel med alla tända ljusen. Det var så vackert och hade varit ännu finare om det varit riktigt mörkt, det var bara skymning när jag for förbi.

Tack Gunnel och Maria för att ni finns och för en mysig halvdag tillsammans!

 

Nyss sa de följande på nyheterna, att MUF, lika med moderaternas ungdomsförbund, nu tycker att det är dags att införa privata sjukvårdsförsäkringar i Sverige, som i USA.

Ja, från det hållet är det ju väntat, i USA vet vi ju att jättemånga lämnas utanför deras sjukvårdssystem därför att de inte har råd att ha en sån försäkring.

Vad blir nästa förslag från deras sida?  

 

Dagens namn är: Tobias, grattis till er som heter så!

 

Ha en riktigt fin lördagkväll, vi ses och hej då!

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 25 april 15:58

  Det fanns en liten blå glipa i mitt på dagen, men den försvann illa kvickt igen.      Det var vitt på taken och på backen i morse igen, vintern håller i sig, men jag är beredd nu att säga, "Vinter adjö" nu. Det har varit plusgrader under ...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 22 april 17:51

  Halv åtta i morse och det ser lovande ut på väderfronten.      Kalasväder i dag, solsken från en klarblå himmel, men kallblåst idag också! Under natten var det 7-8 minusgrader och riktigt frusen mark i morse. Solen har tyvärr inte orkat...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 21 april 16:26

  Klockan nio igårkväll lyckades jag fånga månen, det var svårt att hitta en bra bild när jag inte ville gå ut i kallblås´n. Jag hade fel förra veckan när jag skrev att den var på nedåtgående, det var tvärtom, den hade bytt läge och det tänkte ...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards