oskmar

Direktlänk till inlägg 6 november 2019

November 2019 11 06 grå himmel

Av Elsa Mårtenzon - 6 november 2019 17:19

 

Så här trevligt tyckte Maria att det var när hon var ute och fikade med sina mostrar, hon skiner som en sol. Eller hur Maria?  

 

 

 

Bara grått därovan hela dagen och fortfarande ingen lucka på himlen.

Det var omkring 10 grader kallt i morse, men molnigt. Under dagen har det hållit sig omkring 7-8 minusgrader.

Just nu är det 7,3 grader kallt, men pendlar hit och dit, mörkret lägrar sig över Näset.

 

Flera gånger under dagen och i gårkväll har det rapporterats om knarkets ökning i landet och nu främst i rapporteringen om ökningen i Vilhelmina.

Där har under de senaste dagarna inträffat två dödsfall bland ungdomar på grund av överdoser med knark och nio stycken intagna på sjukhus av samma anledning.

Man blir både arg och ledsen över att det gått så långt i droganvändandet och att det bara ökar. Jag ryser när jag tänker på anhöriga som blir ut för detta och inte kan göra något åt det.

Samtidigt som jag tänker, men vet de inte vad de utsätter sig för och varför börjar man med detta som man vet förstör ens liv? De kan inte undgått att höra och läsa om det!

Tror de verkligen att de ska kunna klara det utan att bli beroende och dras ned i ett helvete?

Det är så tragiskt det som sker när det gäller droger. att höra att det bara ökar och ökar och att det finns vuxna män som romantiserar denna förstörelse och tycker att det är Ok att festa med nakotika på helgerna.

Inser de inte att det förstör sin hjärna, sin kropp och sitt liv? Och livet för sina närmaste!

Nu har det varit ett stort pådrag om det som skett och sker i Vilhelmina och de inblandade familjerna har ställt upp i tidningar och på TV i hopp om att det  ska avskräcka de som knarkar och som kommer att börja med detta otyg.

Jag hoppas verkligen inte att det tystnar och att det får ungdomar att tänka till och verkligen hålla sig undan för sitt eget bästa.

De som tillhandahåller knarket, de som langar och de som gör sig stora pengar på att förstöra människors liv på detta sätt, dem kan jag utan omsvep säga att, jag hatar dem!

 

I kväll får man veta att Karolinska sjukhuset i Stockholm varslar 250 läkare och 350 undersköterskor om uppsägning.

Och det ska ske utan att det ska bli försämringar för kvarvarande personal och patienter, enligt deras ledning.

Ytterst kränkande för den personal som jobbar där och som sliter för att hinna det som behövs för patienterna.

Att nu höra de ledande säga att detta ska inte innebära någon försämring i vården.

Det är det samma som att säga att här har 600 i personalen gått och dragit benen efter sig och uträttat så lite som möjligt.

För mig verkar det inte klokt, hur ska det gå?

Ja, det första man tänker, att de som blir kvar blir sjuka och måste sjukskriva sig förr eller senare.

Det är då jag övertygad om att ingen av dem vill bli, sjukskrivna. Det är sånt som gör att sjukskrivningarna ökar i samhället. Inte för att folk är lata, som man kan höra i vissa sammanhang.

Jag har varit sjukskriven sammanlagt fem månader i mitt liv och det var absolut inget som jag ville.

 

Dagens namn är: Gustaf Adolf, grattis till er som heter så!

 

Ha en fortsatt bra onsdagskväll, vi ses!

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Fredag 19 april 16:03

  Så här ser det ut just nu, men det blåser svinkallt kände jag nu när jag var ut och tog lite bilder.      I dag har det varit solsken från dess uppstigning och kommer pågå tills den gömmer sig bakom bergen! Det var minusgrader från igårkv...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 18 april 16:24

  I morse hade jag både renar och rådjur här, men renarna jagade jag bort...    Morgonen började med grå himmel men desto soligare blev det sedan under dagen, perfekt! Just nu är det 3,5 plusgrader och klarblå himmel, grant värre. Så kan de...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 17 april 16:36

  Onsdagmorron klockan sex.   solen på väg. Det har inte varit så mycket sol idag och blåste kallt på morron. Under dagen har det varit omkring 4-5 plusgrader och det är ju tur om snösmältningen sker långsamt på grund all snö och för risken...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 16 april 19:16

  Kvart över sex i morse och väldigt grumligt på himlen.    Det har varit solsken idag och det är alltid välkommet. Lite kallblåst har det också varit och frusen som jag är så har jag helst varit inomhus. Just nu är det 2,3 plusgrader, lite...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 15 april 16:22

  Upplyftande?    Ja, men det är borta nu - tills nästa gång.         Vitt på taken i morse och vitt på backen. Men Gumman Tö har skött jobbet bra, allt är borttinat nu. Det har ju varit både plusgrader och regn och snön som kommit är borta...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< November 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards