oskmar

Alla inlägg den 4 maj 2021

Av Elsa Mårtenzon - 4 maj 2021 16:28

 

Fy vad jag blir less på den brun fula marken nu! Vackert är det inte...

 

  

 

Det har varit mycket moln i dag, bara små öppningar ibland.

När jag tittade på termometern i morse var det faktiskt plusgrader, men jag tittade först vid sjutiden. Kan ha varit någon eller ett par minusgrader under natten.

Det här har nog varit varmaste dagen på ett bra tag nu, det var riktigt ovanligt.

Visst har det blåst en del men gradantalet var så pass att jag inte frös. När jag kollade termometern vid tvåtiden, var det hela 8 grader, i solen ännu mer, om den var framme en stund.

Just nu är det 7,3 grader varmt i skuggan, inte illa alls att det går åt rätt håll, det gillar vi. Mycket moln med en del blå fält därovan.

 

I dag har jag krattat två och en halv timme, men då sa det stopp och det rejält också. Men jag frös inte, det var ju varmt.

 

Vad är det som gått snett? 

Det är väl ändå så, at vi aldrig har haft det så välförspänt standardmässigt som nu, inte alla förstås, men ändå är det så många som mår dåligt?

Barnen mår ju jättedåligt, psykiskt. De skadar sig själva på ena eller andra viset. 

Jag skulle vilja få en samlad bild från forskarhåll vad allt detta beror på. Jag tror att det kan vara många saker det beror på. 

Det verkar så illa som att vi har den bästa tiden bakom oss nu.

När jag var barn varken såg man barn som mådde dåligt psykiskt och inte hade vi en tanke på det heller. Jag själv trodde att alla mådde bra på det viset, hade inte hört talas om annat heller.

Eller var vi alldeles för oupplysta om hur det såg ut för andra och på andra ställen?

Nej, jag tror inte det, det var en lugnare värld då. Inte så otroligt heller, det har gått lång tid och varit en hiskelig utveckling på det mesta.

Jag kan heller inte minnas att vi drogs med tankar på att någon var mindre värd än den andre heller.

Numera är det nog tävlingar om vem som kan vara värst på så många sätt som möjligt. Vem som har senast snittet på kläderna, bl a.

Jag undrar om jag var avtrubbad på något vis, jag såg bara mina egna kläder och de var jag så nöjd med. Det skulle vara för jäkligt annars så fina klänningar som mamma sydde åt oss när vi var barn.

Jag kan aldrig komma ihåg att jag kollade hur de andra var klädda, vi hade ingen sådan tävlan med varandra på den tiden.

Jag tror helt enkelt att vi var nöjda med vår tillvaro som den var. Tänk så skönt!

Tänk om alla barn fick känna hur det är att vara nöjd och belåten och ha det bra. Nu är det alla möjliga hemskheter som lurar på dem bakom knuten, mest på sociala medier. Ja, inte alla barn är drabbade så klart, men alltför många.

 

Dagens namn är: Gotthard och Erhard, grattis till er som heter så!

 

Ha en riktigt bra tisdagkväll, vi ses!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards