oskmar

Alla inlägg den 16 maj 2021

Av Elsa Mårtenzon - 16 maj 2021 17:10

 

Så här såg sjön ut halv sju i morse, då njuter jag trots att solen fattas på himlen.

 

  

 

Molnen har fastnat över hela himlen nu och verkar inte komma loss, de har inte gett vika på hela dagen.

Men det har faktiskt passat mig alldeles ypperligt utifrån den syssla jag haft i dag.

I morse var sjön alldeles spegelblank, för första gången sedan isen försvann och det var 7 grader varmt. Under dagen har det varit svag vind.

Just nu är det 12 grader varmt och svag sydlig vind, inte så illa och det finns lite ljusare fält på himlen faktiskt. Gräset grönskar mer och mer, men det finns snödrivor fortfarande där det är skuggigt.

 

Jag har inte haft tid att gå ut på hela dagen, det blir inte så många steg på mobilen då. Det får bli motionscykeln ikväll då. Men den är inte så kul och jag hoppas på att nån ska komma och hjälpa mig med cykelsadeln, den är inte så bekväm nu som den är. Jag har försökt att smyga mig på den och ändra själv. men, men saken var för viktig och jag för svag.

 

Israel "mosar" stora byggnader, dödar och sårar civila och barn på löpande band. Och Palestina skjuter raketer, men det blir inte så många människoliv på grund av deras vapen tydligen. Dödligaste dagen hittills på Gasaremsan.

Och jag säger dumskallar! Hur kan man vara så korkade år 2021 att de tycker att det är värt att kriga.

Jag har funderat mer än en gång, om det skulle vara likadant om alla manliga ledare förbjöds att ha ledande uppdrag i dessa länder, om det skulle krigas ändå? Jag inbillar mig att kvinnor skulle kunna räkna ut att det är ett för högt pris på krigen, att det skulle gå göra upp om saker som de tycker är fel, utan att offra barns liv och alla övrigas liv och lem. Att de till och med skulle begripa, att det är dyrt att bygga upp allting igen, att det skulle gå att satsa ekonomin på det som är till allas glädje istället för tvärtom.

Har jag fel i mina tankar? Ja, det lär jag aldrig få veta, för männen kommer aldrig att släppa sitt priviligerium att få bestämma allt själva.

 

Dagens namn är: Ronald och Ronny, grattis till er som heter så!

 

Ha en bra fortsättning på söndagkvällen, vi ses och hej då!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards