oskmar

Alla inlägg den 26 maj 2021

Av Elsa Mårtenzon - 26 maj 2021 16:38

 

Ekorren satt i granen skulle skala kottar, då fick han höra barnen då fick han så bråttom...

  

 

Så här vackert var det klockan elva i gårkväll...

 

  

Vinden vände i morse.

Först var det ingen vind alls, sedan blev den rakt ostlig, för att klockan tolv vända till nordlig och rätt så kraftig. Nu är det snudd på vita vågkammar på vågorna och sjön är mörkt blå nu och ser inte inbjudande ut.

Jag gick in halv tre och vid det laget frös jag i blåsvädret. Det var rätt så mycket moln från mitten av dagen, i morse var det en klar himmel, snabba förändringar denna dag.

Just nu är det 14,5 grader varmt med kraftig blåst. Himlen har rensats på moln och är i det närmaste molnfri.

Nu två timmar senare är det mera moln, men lika mycket blåst.

 

Det växer så det knakar nu, nu hinner man ju inte vara med.

Det pratas om ett högtryck över hela landet med sommarvärme på fredag. Då kommer allt på en gång antar jag. Men det är ju inte fredag än.

I Svealand har det kommit massor med regn i natt och idag, har jag hört på radion under dagen, då klarar de sig ett tag nu.

Här nere hos mig är det kruttorrt nu, det beror ju till stor del på att det är sandjord här. Bra jord för "mandelpären", med dem får jag titta i stjärnorna efter numera.

 

I dag har rapporten släpps som regeringen beställt vad det gäller den kriminella verksamheten. 

Och i Sverige är vi näst värst i Europa.

Det förvånar då inte mig ett ögonblick med all den knark som översvämmar Sverige och därmed alla kriminella som översvämmar oss.

Samt alla ligor som utnyttjar vårt bidragssystem i kriminellt syfte. Det finns inget annat att göra nu än sätta en kraftfull blåslampa i baken på alla misstänkta på den fronten heller.

Det verkar finnas ligor av allehanda slag, det senaste i går var en liga med en mor och dotter som agerade "mäklare" och gjorde stora affärer med att sälja svarta lägenheter, som de tjänade miljontals kronor på.

Finns det bara samvetslösa männinskor i vår värld numera? Det är en skrämmande utveckling som fått gå alldeles för långt och som verkar helt hopplös att vända i rätt riktning.

Jag tror att jag tar till mitt eget upphittade straff den här gången också. Skicka alla ligor barfotade till Sibirien i 50 graders kyla, de kan få vara helnakna helst så känns det ännu mer. Nog är det väl fasen om inte det skulle ta så  de inte kommer tillbaka och kan göra flera brott.

Och knarket önskar jag sååå långt bort, dit där det är så hett så det brinner upp för alltid - för tid och evighet!

 

Dagens namn är: Vilhelmina och Vilma, grattis till er som heter så!

 

Ha en fin onsdagkväll, vi ses!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Maj 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards