oskmar

Direktlänk till inlägg 15 oktober 2023

Oktober 2023 10 15 Kallblås´n

Av Elsa Mårtenzon - 15 oktober 2023 16:20

 

Så här ser det ut när klockan är kvart i fem, solen skiner och det blåser kallt.

  

Ja, nog har då jag varit glad över att jag inte haft så många ärenden ut i dag! Det har blåst småspik hela dagen och kalla småspikar dessutom, det har varit nordvästliga kyliga vindar.

Jag har varit ut i tre omgångar men snabbade på att komma in, men ved ville jag ha på bron, för att fylla på spisen, samt en del andra ärenden.

Nån snö fanns det inte på backen i morse, det blev klar himmel på sena kvällen igår, därmed slutade snön falla, tur det!

Just nu är det 3 plusgrader, kraftig blåst från nordväst. Det är klar himmel och solen skiner, tallkronorna svajar hejvilt.

 

Halv sju i morse!

    

Jag har haft ett urtråkigt jobb idag, eller låter det roligt, vad tycker du?

Jag har döstädat hela dagen och fy så mycket man samlar på sig under en massa år. Det är inte första gången jag ger mig i kast med det, men skulle kunna hålla på länge än, med sånt som jag aldrig använder numera och inte kommer att använda framgent.

Man skulle ha ett stort slukhål där man kunde hiva ner grejerna i och att de bara försvann för alltid, utan miljöförstörelse.

  

 

Är solen på väg?

  

Jag tycker att det blivit väldigt tunt med rapporter om Ukraina nu sedan det krigas för fullt på Gasaremsan mellan Israel och Hamas.

Nog för att det är det sjuhelsickes blodbad också, men glöm inte Ukraina för det.

Klarar inte media av att ge plats för det som är viktigt? Det är så mycket "fjask" som de kunde ta bort.

Putin mår ju säkert som en prins nu när han kan vräka sig fram utan att vara bevakad. Och vad han ska längta efter presidentvalet i USA, för Trump har ju lovat att kriget i Ukraina, där ska han fixa fred på en vecka, om ens det.

Han skulle ju "skänka" Ukraina åt Putin, utan betänketid, då fick ju Putin mera tid för att kasta sig över nästa land som "han behöver", han fantiserar ju om att skapa en annan värld, sa han i sitt tal för ett par veckor sedan.

Putin och Trump kan dra dit ingenting växer, de är så lika varandra, lika dumma och genom-onda!

   

 

Det ser kallt ut!

   

 

Dagens namn är: Hedvig och Hillevi, grattis till er!

 

Ha en fin fortsättning på söndagkvällen, vi ses!

 

Den bilden ser skönare ut, tycker jag!

      

Hej då!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 28 april 16:19

  Klockan sju i morse anade jag solen bakom molntäcket!      Söndagen har haft aprilväder hela dagen, alla sorter. Snöfall, regn och solsken. I morse när jag tittade ut vid sextiden var det vitt på taken igen, men det försvann ganska snabbt...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 27 april 16:44

  Tråkväder i dag också...      Det är andra gången jag skriver här idag, fredagstexten blev en dag försenad, så går det är inte haspeln är på. Men inte mitt fel!      Det har varit grå himmel och snöskurar idag också, snöskurarna på mo...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 27 april 13:22

(Webbsidan har legat nere sedan igårkväll tills idag lördag, strax före klockan ett, då kom den tillbaka.)       Men nu kan vi det här vädret både utan och innan, dags att byta till lite soligare och roligare!          Vädret igår var lik...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 25 april 15:58

  Det fanns en liten blå glipa i mitt på dagen, men den försvann illa kvickt igen.      Det var vitt på taken och på backen i morse igen, vintern håller i sig, men jag är beredd nu att säga, "Vinter adjö" nu. Det har varit plusgrader under ...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards