oskmar

Direktlänk till inlägg 24 oktober 2023

Oktober 2023 10 24 snöfall töväder

Av Elsa Mårtenzon - 24 oktober 2023 17:36

 

 

Ja, inte är det mycket färg i bilden från klockan åtta i morse, den är ganska jämngrå men lite vacker ändå, grått är ju också en färg.

    

Det blev inte som jag ville den här gången heller, jag önskade fortsatt kallt och frusen mark.

I dag har det snöat blötsnö på förmiddan och varit plusgrader, det är alldeles tydligt att inte är det jag som bestämmer vädret, så där fick jag.

På eftermiddan slutade snön falla och det har varit på plus på termometern så jag tänkte gå ut och göra en snögubbe för att påminna mig om barndomen när jag gjorde flera,Tallberg ute på gården här.

De som sist gjorde snögubbar här var Malin och Michael när de var barn, de gjorde var sin jätterstor "snökäring" med för förkläde och huckle, jag undrar om de minns det nu, som jag minns mina för så länge sedan?

Just nu är det 0,9 minusgrader, det har bättrat sig en aning. Det är kolsvart mörker ute så jag ser varken sjön eller himlen, men vet att himlen är grå och sjön var stilla när jag tittade sista gången före mörkret.

 

Lika grått klockan tio.

  

I dag har jag gjort min sedvanliga utflyckt till Dorotea, vägen såg ganska hal ut så jag behandlade pedalerna med försiktighet och flera med mig märkte jag.

Väl hemma var jag glad över det tomma huset som tog emot mig med värme och det blev ett försenat elvakaffe med tillhörande korsordslösande en stund.

 

Efter den här bilden kom snön med stora blöta lapphandskar.

      

Från förra onsdagkväll tills i gårkväll hade jag inte sagt ett ord, men då ringde Ingrid och jag upptäckte att talförmågan hängde med fortfarande. Varken på telefonen eller öga mot öga med någon, men plötsligt så hände det.

I morse ringde Ann Cathrine och vi pratade länge, igår tänkte jag för mig själv, att det var länge sedan hon hörde av sig, det var nog det hon kände på sig och hon ringde i morse.

Ebba B lovade under valrörelsen att hon skulle se till att ändra på att det är så många äldre som sitter ensamma, vilket inte är så hälsosamt. Jag har ju väntat på att hon skulle dyka upp nån dag som sällskap- men hon har uteblivit!

Ja, hon lovade och lovade, så mycket!

 

Dagens namn är Evert och Eilert, grattis till er!

 

Namnet Eilert har funnits i Bellvik, nämligen Eilert Johansson, son till Ester och Erhard Johansson.

Eilert var en av cirkeldeltagarna vid Bellviksbokens tillkomst.

Nu har även han lämnat sin jordiska vandring och det huset står också tomt i dagens läge.

 

Ha en fortsatt bra tisdagkväll, vi ses!


 

Som avslutning får det bli lite färg från tidigare mornar!

Hej då!

    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 28 april 16:19

  Klockan sju i morse anade jag solen bakom molntäcket!      Söndagen har haft aprilväder hela dagen, alla sorter. Snöfall, regn och solsken. I morse när jag tittade ut vid sextiden var det vitt på taken igen, men det försvann ganska snabbt...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 27 april 16:44

  Tråkväder i dag också...      Det är andra gången jag skriver här idag, fredagstexten blev en dag försenad, så går det är inte haspeln är på. Men inte mitt fel!      Det har varit grå himmel och snöskurar idag också, snöskurarna på mo...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 27 april 13:22

(Webbsidan har legat nere sedan igårkväll tills idag lördag, strax före klockan ett, då kom den tillbaka.)       Men nu kan vi det här vädret både utan och innan, dags att byta till lite soligare och roligare!          Vädret igår var lik...

Av Elsa Mårtenzon - Torsdag 25 april 15:58

  Det fanns en liten blå glipa i mitt på dagen, men den försvann illa kvickt igen.      Det var vitt på taken och på backen i morse igen, vintern håller i sig, men jag är beredd nu att säga, "Vinter adjö" nu. Det har varit plusgrader under ...

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Oktober 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards