oskmar

Direktlänk till inlägg 25 december 2018

December 2018 12 25, töväder

Av Elsa Mårtenzon - 25 december 2018 19:20

 

Tim och Freja väntade otåligt på tomten i går kväll, men desto mer välkommen var han när han äntligen kom.

Men det var nog som jag trodde, han tror inte att det finns en riktig tomte längre. Han konstaterade lite tyst: "Det är en gammal gubbe som klär ut sig i skägg." Och han har ju varit tveksam länge sa Malin.

 

 

 

 

I dag blev det töväder igen och det verkar som att det ska vara plusgrader flera dagar i rad, enligt YR. Det är upp och det är ner med vädret nu för tiden, ena dagen svinkallt och nästa dag så töar det.

Men det har varit en vacker dag med rosa himmel i morse och en sol som närmast liknade ett eldklot och det är den säkert om man kom den nära, ja mer än så.

I går kväll när Michael skjutsade hem mig från Hoting så snöade det för fullt och jag trodde det skulle bli oväder i dag.

Det har inte snöat men blåst kraftigt, så nu är all snö borta ur skogens träd och det är inte ett lika vackert vinterlandskap längre.

Nu när klockan är kvart i åtta är det - 0,4 grader och det blåser rätt kraftigt fortfarande.

 

Juldagen har varit väldigt lugn för mig, jag har inte varit ut mer än när jag hämtade in lite ved på förmiddan.

Juldagens morron började jag som vanligt med julottan på TV:n. Där satt jag en timme i lugn och ro och hela min barndom spelades upp i minnet på mig, så klara och tydliga minnen.

Lite lustigt att jag förflyttade mig så många år bakåt i tiden och just under julottan.  Det var kanske stämningen som utlöste det hela, inte för att det var första gången. Jag tror juldagen är en sånt tillfälle numera när man slår sig till ro och tankarna kommer och går. Jag har absolut inget emot det, nostalgiker som jag är.

 

Annars har jag inte haft kontakt med någon utöver barndomsminnena mer än

Ann Cathrine som ringde mitt på dagen och frågade läget och vi pratade lite om julaftonskvällen.

Sedan ringde Maria och sa att hon skulle hämta mig för att jag skulle komma dit och äta i dag. Men jag tackade nej, det skulle varit enbart trevligt men jag bestämde mig i går kväll, att i dag skulle jag ta det lungt och bara umgås med mig själv och mina minnen och vara hemma. Jag bad Maria om att få ha inbjudan kvar och så blev det.

 

Nu på eftermiddan har jag sett Fanny och Alexander och det räckte så länge att jag blev less på att sitta stilla till slut. Men det är ju en fantastisk film och fantastiska skådespelare så visst kan man se den, fast jag sett den förut.

 

Ingen som har namnsdag på juldagen, men i går på julafton var det Eva. Där känner jag till flera men nöjer mig med att nämna Eva min kusin som bor i Dorotea, vars far var bror till min far och född i Bellvik. Evas mamma var från Stenbacka. Eva är en god och glad kusin som det är roligt att träffa, men jag har inte gjort sedan i somras när hon och Freja kom hit på besök en dag. Eva är nämligen Frejas dagisfröken och jag såg tydligt vilket förtroende Freja hade för sin fröken. Henne gillade Tim skarpt också när hon var hans dagisfröken.

 

Ha en fortsatt bra annandagskväll, vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elsa Mårtenzon - Onsdag 24 april 16:46

  Så här ser det ut just nu när klockan är fem, något glesare mellan flingorna och mycket små flingor, de syns knappt.        Ja, inte var det så att jag jublade i morse när jag tittade ut genom fönstret. Snön låg vit på taken igen och det sn...

Av Elsa Mårtenzon - Tisdag 23 april 16:23

  Halv tio igårkväll var det klar himmel och fullmåne, annat är det nu när det snöar hej vilt.      Burr va kallt det är! Det var 8 grader kallt halv tolv igårkväll och kallt i morse så klart. Det har varit kallblås´n i dag också och inte p...

Av Elsa Mårtenzon - Måndag 22 april 17:51

  Halv åtta i morse och det ser lovande ut på väderfronten.      Kalasväder i dag, solsken från en klarblå himmel, men kallblåst idag också! Under natten var det 7-8 minusgrader och riktigt frusen mark i morse. Solen har tyvärr inte orkat...

Av Elsa Mårtenzon - Söndag 21 april 16:26

  Klockan nio igårkväll lyckades jag fånga månen, det var svårt att hitta en bra bild när jag inte ville gå ut i kallblås´n. Jag hade fel förra veckan när jag skrev att den var på nedåtgående, det var tvärtom, den hade bytt läge och det tänkte ...

Av Elsa Mårtenzon - Lördag 20 april 17:43

  Kvart över sex i morse och jag anar vilken sorts väder det blir i dag, inte det sämsta.      Lite blandat på himlen idag men kallblåst som inte lockade till att hålla sig utomhus. Jag var ut på en promenad på eftermiddan men frös in tidigar...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards